Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un agent de la Policia Nacional amb un DNI a la mà, amb una altra imatge d'un passaport i una altra imatge d'un home en primer pla amb gest d'haver tingut una idea

Si has de donar el teu DNI o passaport, hi ha una manera molt segura de fer-ho

Amb aquests trucs efectius evitaràs una possible suplantació d'identitat en compartir el teu DNI per Internet

Molts dels tràmits administratius que fem actualment els duem a terme per Internet. Gràcies a això, s'agiliten les gestions, podent fer-les des de la comoditat de la nostra llar. Però cal anar amb compte amb documents com el DNI.

Un mal ús d'aquest document pot provocar situacions com la suplantació d'identitat. Per aquest motiu, cal destacar la importància que té compartir-ho de manera segura en tot moment perquè els ciberdelinqüents no puguin robar-ho.

Hi ha una manera segura de compartir el teu DNI per Internet

A través de Twitter, l'usuari i el comunicador Iván Fernández Amil ha compartit una de les maneres més segures de fer-ho. El seu objectiu és evitar que els que publiquen el DNI puguin ser víctimes d'una estafa.

Com explica: “Aquests dies he compartit el meu DNI per Internet per a una gestió, però abans de fer-ho em vaig preguntar si hi havia alguna manera de compartir-lo d'una manera més segura.

A la mateixa publicació indica: "I és clar que n'hi ha, mai comparteixis el teu DNI tal qual. Fes servir aquests trucs per fer-ho”. També et poden servir per al passaport.

A més, afegeix que: "El DNI conté informació amb què qualsevol amb males intencions podria suplantar la nostra identitat i fer-lo servir per registrar-se a cases d'apostes, per obrir comptes, per demanar crèdits, per fer compres…".

Els trucs per compartir el teu DNI o passaport de manera segura

Fernández acaba dient que tot plegat seria “en el nostre nom i sense el nostre consentiment”. Per això, no ha dubtat a compartir aquests trucs per fer-ho de manera segura:

  • Envia el teu DNI sempre en blanc i negre i mai a color.
  • Pixela la signatura per augmentar la seguretat.
  • Suprimiu dades com ara la data de validesa o la d'emissió.
  • Afegeix un text per explicar per què el comparteixes, perquè així no es podrà fer servir per a un altre assumpte.

Per dur a terme aquesta publicació, l'usuari ha utilitzat una completa infografia que la Policia Local d'Elx va compartir ja fa temps per advertir sobre aquesta qüestió.

Cal recordar que compartir aquest document és una cosa que tots fem o que farem en un futur per poder realitzar diferents tràmits. A més, de forma general, sempre ho escanegem o li fem una foto i ho enviem com està.

Com que això pot desentranyar diferents perills i no és del tot segur, usant aquests trucs podràs quedar-te més tranquil quan hagis de compartir el teu DNI. Editant els elements indicats, pots evitar que algú suplanti la teva identitat.