Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´una persona conduint un cotxe, vist des de l´interior, una altra d´una mà assenyalant un para-sol de cotxe i una altra d´una dona amb gest de sorpresa

L'ús secret que li pots donar al para-sol del cotxe i no t'havies plantejat mai

Hi ha un truc molt útil per protegir-te de la llum del sol mentre condueixes d'una manera senzilla i eficaç

Els cotxes han evolucionat amb el pas dels anys. L'avenç de la tecnologia ha permès dotar els vehicles d'eines més sofisticades i mecanismes que faciliten les tasques al conductor. No obstant això, hi ha elements que no han canviat i, encara que no hi posem atenció, tenen funcions que desconeixem.

Un clar exemple és el para-sol, un component habitual que ens protegeix del sol per conduir. És molt útil quan la llum ve de cara, però és possible que et molesti quan es projecta pels costats del cotxe. Potser no ho saps, però el para-sol es pot fer servir de moltes maneres.

Com fer servir el para-sol del cotxe?

Com dèiem, el més habitual és abaixar el para-sol i posar-lo de cara, però també és possible tapar la llum que penetra per les finestres laterals. En cas de ser el conductor, és tan fàcil com desenganxar el para-sol del costat dret i moure'l cap a la finestra.

A més, es pot estendre per cobrir tot el vidre i evitar que qualsevol reflex ens molesti. Per tornar-lo a la seva posició original, només cal seguir els mateixos passos, però al revés. Un vídeo de @stephanieboothome a TikTok il·lustra aquest procés perfectament.

Això també es pot fer al para-sol del seient del copilot. Com es pot veure, la tècnica és molt senzilla, eficaç i pot resoldre un problema. A més, ajuda a evitar la fatiga visual i cansament als ulls.

Es pot evitar que el cotxe s'escalfi amb el sol?

És possible que a l'estiu hagis deixat el vehicle estacionat al carrer i, en tornar, et sorprenguis per la temperatura que s'ha acumulat. Les portes, el volant, els seients o els cinturons estan cremant, i no et deixen pujar. Més enllà d'aquestes molèsties físiques, el vehicle també pot patir avaries i deterioraments a la carrosseria si està exposat al sol durant unes hores.

Per intentar que això no passi, es recomana buscar aparcament a zones d'ombra. Trobar un lloc així et pot portar una bona estona, sobretot en espais propers a la platja que solen estar abarrotats de cotxes. Així i tot, és millor destinar uns minuts més que afrontar una reparació costosa al taller.

Una altra opció és comprar un para-sol exterior i col·locar-lo sobre el parabrisa. Té una mida àmplia i pot ajudar que el vehicle absorbeixi menys calor.