Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de diverses formigues i un cercle amb la cara de Jorge Rey

«Ens ho confirmen les formigues»: Jorge Rey demostra que el temps canviarà molt

El comportament d'aquests insectes revela el que passarà els pròxims dies

Jorge Rey torna a recolzar-se un cop més a la natura per realitzar les seves prediccions meteorològiques. En aquesta ocasió, el jove de Burgos avança el canvi de temps que hi haurà els pròxims dies observant el comportament de les formigues.

«Ve pluja per tota la Península Ibèrica», destaca. Així mateix hi haurà tempestes a «àrees del Mediterrani», on s'espera que siguin més fortes.

En concret, desvela que «aquesta activitat» la confirmen aquests insectes. De fet, així li traslladaven diversos dels seus seguidors a través de les xarxes socials. I és que és habitual que li facin arribar comentaris i fotografies de la natura.

Jorge Rey assenyala al seu canal de YouTube que «José, des de Castelló ens diu que les formigues pugen els nius, per la qual cosa plourà». També va agrair les fotografies trameses per un altre usuari sobre el comportament que adoptaven. Això suposa que «mai deixem la naturalesa de costat», apunta.

No obstant això, no és la primera vegada que aquest jove de 16 anys repara els patrons dels animals per efectuar els seus pronòstics. Ja va fer el mateix recentment amb les orenetes i les vespes, i gairebé sempre amb un gran percentatge d'encert.

Tot i això, els seus mètodes meteorològics s'han trobat durant els darrers dos anys amb molts detractors. Sí, perquè els experts en meteorologia resten credibilitat als sistemes emprats en entendre que no tenen cap base científica.

Confirmen allò que ha avançat Jorge Rey

Jorge Rey avança l'aparició de pluges i tempestes per a les properes jornades, i pel que sembla no estaria equivocat. L'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ho corrobora d'aquesta manera a través d'un tuit.

I és que preveu per als propers tres dies, entre divendres i diumenge precipitacions «generalitzades i amb acumulacions importants». A més a més, afegeixen que «podran ser en forma de ruixats acompanyats de tempesta, de forta intensitat i cops forts de vent».

Recentment hem viscut unes quantes jornades on ha predominat la inestabilitat. Però aquesta situació s'agreujarà encara més al tram final de setmana. I el causant serà l'aproximació d'un tàlveg.

Davant les costes de l'oest peninsular es formarà una borrasca freda aïllada, segons publica el portal especialitzat eltemps.cat. Això es traduirà en l'aparició de més pluges a partir de divendres a gairebé tota la Península.

En qualsevol cas, tampoc es descarta que les tempestes facin acte de presència amb anterioritat aquest dijous. Així és, ja que començaran a tenir més rellevància a la segona meitat del dia a l'interior i al sud del país.

Dona subjectant un paraigua enmig d'un temporal de pluja i vent
La pluja serà generalitzada a tota la Península, amb risc de tempestes | EFE

Quin temps farà el cap de setmana?

Les formigues de Jorge Rey tenien raó, i a partir de demà caldrà treure el paraigua a nombrosos territoris. I és que divendres s'esperen pluges a tot el país, sobretot a l'est i al centre.

De la mateixa manera hi ha previstes tempestes i ruixats que deixarien importants acumulats. A més, hi ha la possibilitat que durant la segona meitat de la jornada remetin per l'est, encara que es mantindrien a l'oest i al centre.

Dissabte s'acostarà per l'occident un front fred associat a la borrasca freda aïllada. Llavors, durant les primeres hores deixarà precipitacions a Galícia, Extremadura i Castella i Lleó. Amb les hores s'anirà traslladant cap a l'est, perdent força.

Per la seva banda, a la resta d'Espanya tampoc es descarten els xàfecs, ja que es pronòstics anuncien que les restes del front arribarien al centre de la Península durant la matinada de dissabte a diumenge. En aquest avenç cap a l'est podrien registrar-se episodis tempestuosos a la tarda.

A la part occidental també s'hi preveuen pluges per l'entrada d'un nou sistema frontal. Per tant, ens espera un cap de setmana molt inestable, amb precipitacions a gairebé tota la Península. Alhora, les temperatures també patiran una lleugera caiguda, deixant valors més frescos del que és habitual per a l'època.