Primer pla de Roger de Gràcia en un programa de TV3 mig somrient i mirant a càmera.

Roger de Gràcia, de TV3, revela la malaltia que pateix: «Abans no en parlava»

Roger de Gràcia ha revelat la malaltia que fa anys que l'acompanya

Roger de Gràcia, mítica cara de TV3, ha revelat que pateix una malaltia. Ha estat arran de la publicació del seu nou llibre, 'Digue'm boig' (Columna).

Un llibre on Roger de Gràcia parla sobre les seves dificultats a l'hora de relacionar-se amb gent o d'exposar-se públicament. I del trastorn que ha trigat més de 30 anys a ser diagnosticat.

El presentador s'ha sincerat sobre la fòbia social que pateix des de fa molts anys. Un que, malgrat tot, no li ha impedit desenvolupar la feina davant les càmeres. I que ara ha fet públic.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Roger de Gràcia: «Tinc fòbia social crònica»

Roger de Gràcia s'ha sincerat sobre la seva salut. Ha estat per la publicació del seu nou llibre, 'Digue'm boig' (Columna). Un llibre on, per primer cop, aprofundeix en temes de salut mental.

Roger de Gràcia ha fet públic que pateix fòbia social. «El meu diagnòstic és que tinc una fòbia social crònica. O sigui, por de relacionar-me amb la gent».

Un trastorn de salut mental que el presentador de TV3 i Catalunya Ràdio pateix des que només tenia 10 anys.

Primer pla de Roger de Gràcia seriós i sense mirar a càmera en un programa de TV3
Roger de Gràcia ha revelat que pateix fòbia social des dels 10 anys. | TV3

«Jo, que fa 20 anys que em dedico a l'entreteniment. Jo, que em poso sobre un escenari cada dos per tres a la tele i a la ràdio. Jo, a qui veieu extravertit i sociable, tinc una fòbia a les relacions socials», ha revelat Roger de Gràcia.

Tot i això, es tracta d'un trastorn que no li va ser diagnosticat al comunicador fins 30 anys després.

Roger de Gràcia: «No ho parlàvem»

Roger de Gràcia també s'ha referit a l'estigma social que comporten les malalties i els trastorns mentals. Cosa que ha impedit tractar amb les eines adequades aquest tipus de problemes de salut.

«No ho parlàvem», ha revelat sobre el que passava uns anys enrere. «Era un estigma social i passava de la frustració a pensar que això s'arreglaria sol».

I això és una cosa que li ha acabat impedint fer moltes coses a la vida. «No he pogut fer la volta al món amb els meus amics i, potser, descobrir una passió oculta», ha assegurat. Ni tampoc seguir els passos del seu germà, que va anar a estudiar fora del país.

Ara, però, després de descobrir què li ha passat durant anys, Roger de Gràcia respira alleujat. «Em va alegrar molt», confessa referint-se al diagnòstic del psiquiatre. «No saber-ho és el pitjor del món».