Muntatge de Jorge Rey i una previsió meteorològica a Europa

Jorge Rey, el jove que va predir 'Filomena', alerta què s'aproxima en els pròxims dies

Jorge Rey preveu un març ventós i un abril plujós

El pas de la borrasca Larissa ha deixat fortes ratxes de vent en un cap de setmana que, en general, ha estat assolellat i calorós, especialment en zones de l'est peninsular, on s'han assolit els 30 °C. Després d'aquest breu episodi estiuenc, aquesta setmana tornen a abaixar les temperatures.

De fet, els models assenyalen un canvi radical de temps, ja que el sol donarà pas a cels ennuvolats i inestabilitat. Les pluges aniran desplaçant-se d'oest a est al nord d'Espanya. A més, poden venir acompanyades de tempesta i ja hi ha avisos per vents forts.

Jorge Rey, el jove que va predir l'arribada del temporal 'Filomena' el 2021, segueix molt de prop l'actualitat meteorològica. Aquest 2023 ha assenyalat amb precisió els temporals de fred i els canvis que han anat passant. En la seva última predicció alerta què s'aproxima en els pròxims dies.

Març: canvi radical de temps

Jorge Rey fa les seves prediccions amb un mètode ancestral, basat en la tradició, que consisteix a observar els elements de la naturalesa. De fet, el refranyer popular és un dels seus recursos per explicar el temps que farà a Espanya. La seva última predicció ve presentada pel refrany següent: «Març ventós i abril plujós, fan el maig florit i formós».

Efectivament, el vent està sent protagonista en aquest convuls inici del març, amb grans canvis de temperatura, ja que aquesta setmana a l'oest peninsular baixaran 10 graus. «La borrasca Larisa ha deixat a Espanya ratxes de més de 100 km/h. Acabem de deixar un mes de febrer fred i blanc, un mes d'hivern típic. Ara hem entrat al març, a l'hivern li queda ben poc i els 30 °C treuen el cap a la península», explica Jorge Rey en la seva última predicció.

Fotomuntatge de Jorge Rey i un paraigües sota la pluja
Jorge Rey avisa que caldrà agafar el paraigua. | CatalunyaDiari

Preparats pels pròxims dies

Ara bé, Jorge Rey avisa que cal recordar el refrany que diu «sol i aigua, temps de març». Així que aquest jove demana estar preparats pels pròxims dies de març i assegura que haurem de tenir «el paraigua preparat».

Des de l'Organització Meteorològica Tradicional (OMET), es preveu un març amb moltes pluges i temperatures altes. L'arribada de diverses borrasques de l'Atlàntic descarregaran fortes pluges, especialment a l'oest. A l'est predominaran els cels clars i valors de 30 °C.

Tal com indica en la seva predicció, Jorge Rey preveu un març amb molt de vent i un abril amb abundants pluges. De moment, el vent i la inestabilitat marquen la previsió del temps en les pròximes setmanes. A més, cap al final de setmana podrien tornar a apujar les temperatures amb un altre «estiu curt».

Imatge de Jorge Rey
Jorge Rey està molt atent a la predicció del temps. | EP

La primavera segons Jorge Rey

Jorge Rey van predir un hivern fred i llarg, com finalment s'ha demostrat en els successius temporals hivernals. Segons aquest mètode ancestral, la primavera serà plujosa i càlida, més del que és habitual: en les pròximes setmanes predominarà la inestabilitat i sobtats canvis de temps.

Jorge Rey també va advertir que el temps canviaria bruscament a finals del mes de març. Especialment, a l'altiplà nord, on hi haurà un fort descens tèrmic amb fred i gelades importants. Fins i tot, podria nevar a zones com León, segons va avançar aquest jove aficionat a la meteorologia.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!