Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una foto de Jorge Rey

Jorge Rey té una nova predicció per aquest cap de setmana: «Congelats»

L'anticicló 'Carlos' abaixarà les temperatures fins als -15º C a l'interior i al nord peninsular

Estem vivint un dels hiverns més atípics dels darrers anys, amb variacions tèrmiques entre la nit i el dia. A més, el pas de diverses borrasques ha deixat temporals de pluja, neu, vent i fred a moltes comunitats. Aquests darrers dies han estat marcats per l'impacte de la borrasca Isaak.

Algunes zones s'han vist afectades per nevades intenses i fortes precipitacions, per exemple: Catalunya, la Comunitat Valenciana i l'est d'Andalusia. A mesura que el front s'allunya, torna l'estabilitat climatològica. De fet, les màximes ja han començat a pujar i ho faran durant el cap de setmana.

Tot i això, les mínimes baixaran durant la nit i es preveuen gelades generalitzades a bona part de l'interior i el nord peninsular. Pel dia les màximes pujaran i podríem arribar als 20 °C. Jorge Rey, un dels «homes del temps» amb més seguidors, ha enviat una nova advertència.

El temps del cap de setmana

La borrasca Isaak ens abandona i es consolida a la península un anticicló que ha estat batejat per Jorge Rey com a 'Carlos'. L'anticicló portarà més inestabilitat al cel, sense presència de grans pluges o nevades. Tot i això, també farà que els termòmetres tornin a desplomar-se.

Jorge Rey, el jove que va vaticinar l'arribada de 'Filomena', parla d'una nova onada de fred. L'anticicló 'Carlos' podria deixar gelades nocturnes de fins a -15 °C. Estan especialment alerta zones del nord i l'interior, i l'entorn del Pirineu a Osca i Lleida.

Segons Jorge Rey, «des de l'Organització Meteorològica Tradicional (OEMET) hem donat nom a l'anticicló que ens acompanyarà els pròxims dies». El jove anuncia «avisos especials per episodis de fred extrem: demà els termòmetres podrien assolir els quinze negatius al Pirineu».

Gelades al nord i a l'interior

Jorge Rey ha assegurat que l'anticicló 'Carlos' deixarà temperatures extremes al Pirineu amb fortes gelades a zones muntanyoses. L'interior del país també registrarà temperatures sota zero durant la nit, però durant el dia la sensació serà més agradable i sense precipitacions destacables.

De fet, segons Rey, «aquest cap de setmana podrem tornar a estar a prop dels 20 °C a zones del sud». Cal tornar a preparar-se per uns dies amb grans variacions. Al matí farà molt fred i caldrà anar ben abrigat, però durant el dia ens haurem de treure diverses capes.

Imatge d'una dona fugint del fred.
El fred regnarà sobretot a l'interior peninsular. | EP

El jove adverteix que l'anticicló ens deixarà «congelats» i que el descens tèrmic serà especialment intens en algunes zones. Encara que la situació millorarà respecte als darrers dies, aquestes són algunes províncies dels següents territoris seguiran en alerta: Catalunya, MadridAragó, Castella i Lleó i Castella-la Manxa.

Incertesa per a la setmana que ve

Jorge Rey va pronosticar un febrer amb molts canvis de temps, on a la segona part del mes s'imposaria la inestabilitat. La incertesa regna a la península després del temporal Isaak. Els meteoròlegs parlen d'un possible tren de borrasques la setmana que ve.

Un sobtat escalfament estratosfèric podria provocar la ruptura del vòrtex polar la setmana que ve. Això podria desfermar un tren de borrasques que augmentaria la inestabilitat de nou. Podríem tornar a una amenaça de fred, pluja, neu i vent, amb conseqüències imprevisibles.

Jorge Rey realitza les seves prediccions mitjançant un mètode que consisteix en l'observació dels elements de la natura. Es tracta d'un mètode de predicció ancestral que no està sustentat en bases científiques. Tot i això, els seus vaticinis són molt seguits a través de les xarxes socials.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!