Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Muntatge amb una imatge de fons d'un cel ennuvolat i una imatge de Jorge Rey i una altra d'una oreneta volant

Jorge Rey fa la predicció de les orenetes: com serà el temps d'aquesta tardor?

Jorge Rey realitza un avançament meteorològic basant-se en el comportament d'aquestes aus

Jorge Rey ens té acostumats a realitzar uns pronòstics meteorològics força precisos. Per això recorre en la majoria de les ocasions a l'anàlisi de la natura i de les tradicions populars. L'últim sistema el porta a avançar el temps que farà a l'octubre basant-se en el comportament de les orenetes.

Pel que sembla, el jove burgalès ha detectat com aquestes aus avançaven el període migratori cap al sud. Això li fa sospitar que hi pot haver importants novetats amb vista als pròxims mesos. Queden molt poques setmanes perquè deixem enrere l'estiu i ja toca pensar en què vindrà a partir del setembre.

Sosté que les orenetes són uns animals especialment sensibles als canvis de temperatures. Aquest avançament en la migració demostra una certa alteració a  l'equilibri natural, cosa que es traduirà en una modificació important al clima. Tot fa indicar que ens enfrontarem a una tardor més dura del que és habitual.

Les prediccions de Jorge Rey sempre han despertat molt d'interès per part de la comunitat científica. És cert que molts dels seus pronòstics poden mancar de base científica. Però des que va avançar l'arribada de la borrasca Filomena al seu dia ha aconseguit guanyar-se el respecte de molts experts.

Muntatge amb Jorge Rey i al fons un paisatge nevat del temporal Filomena
Jorge Rey és més respectat des que va predir la borrasca Filomena | Europa Press, Cuatro

En aquesta ocasió, els climatòlegs creuen que la conducta de les orenetes podria ser deguda a diferents motius. Associar-lo de manera directa amb el clima ho consideren una mica exagerat. En qualsevol cas, altres corrents admeten que la naturalesa també presenta diferents maneres de comunicar-se i no sempre són apreciades pels científics.

Jorge Rey repara en la naturalesa

Jorge Rey sempre ha estat molt observador, reparant en tots aquells fenòmens naturals que succeeixen al seu voltant. Els seus sistemes de predicció poques vegades solen equivocar-se. I ara s'atreveix a aventurar-se amb el que ens oferiran els pròxims mesos.

Per fer-ho posa el focus a les orenetes i als canvis d'hàbits. Un cop més, el jove burgalès, de només 16 anys, demostra la seva capacitat per interpretar els patrons dels animals . Els encerts registrats últimament li concedeixen una certa credibilitat entre un important grup de població.

Podem dir que s'ha guanyat l'admiració i el respecte d'un bon nombre de persones que segueixen amb molta atenció els seus pronòstics. Encara que posi gran part de la seva atenció a la natura, també es recolza en els models climatològics per contrastar les seves previsions.

A principis d'estiu ja va fer un avançament del que ens oferiria el període estival. Per això, es va basar en el comportament inusual de les formigues voladores. El resultat seria unes setmanes amb temperatures més altes del que és habitual i més humitat, com així va acabar passant.

Demostra tenir una certa habilitat per interpretar com ningú els patrons dels animals i la flora. Confessa ser un estudiós dels sistemes tradicionals, que han passat de generació en generació i que no se solen equivocar tan fàcilment.

Així serà la tardor, segons Jorge Rey

El comportament poc comú de les orenetes no ha passat inadvertit per a Jorge Rey. Considera que la reacció d'aquestes aus implicarà un empitjorament del temps abans del que és normal. La tardor irromprà a les nostres vides en qüestió d'uns dies, però també serà un període més fred del que estem acostumats.

Muntatge d'un fons de la pluja caient d'una teulada i la cara de Jorge Rey
Jorge Rey prediu que serà una tardor més freda del que és habitual | Getty Images, @eltiempoconjr

Per tant, el retorn a la feina i al col·legi a partir del setembre es farà amb una caiguda tèrmica. A més,hi ha més senyals que confirmen aquest canvi meteorològic. I és la població especialment alta de vespes durant aquesta època.

Una dita popular admet que 'Any de vespes, any de congestes'. Per tant, la idea d'un hivern més dur es confirma. En qualsevol cas, caldrà estar pendents de l'evolució del temps durant les pròximes setmanes.