Fotomuntatge de Jorge Rey i un paraigües sota la pluja

Jorge Rey anuncia la seva predicció més temuda per Setmana Santa

Les 'cabañuelas' donen una pista sobre el temps que farà la setmana del 2 al 9 d'abril

Aquest mes de març ha començat la primavera meteorològica amb la mirada posada a les vacances de Setmana Santa. La temporada ha començat amb canvis bruscos de temperatura, forts vents, cels ennuvolats i pluja. La inestabilitat continuarà marcant el temps de les properes setmanes.

Els models meteorològics avancen una entrada de fronts atlàntics que portaran precipitacions i masses d'aire temperat. Es preveu un mes de març amb molt de vent i un abril plujós amb altes temperatures. Plourà sobretot en zones del sud-oest, i farà més calor a l'est peninsular.

Jorge Rey, el jove que fa les seves prediccions seguint el mètode de les 'cabañuelas', ha donat una pista sobre el temps que farà per Setmana Santa. Aquest jove és conegut per haver endevinat l'arribada del temporal Filomena a l'hivern del 2021. Aquesta és la seva última predicció.

Abril amenaçat per fortes pluges

Les 'cabañuelas' és un sistema de predicció del temps basat en mètodes tradicionals. Des de l'Organització Meteorològica Tradicional, a la seva última predicció Jorge Rey anuncia un març ventós i un abril plujós. Això amenaçaria la Setmana Santa, que cau aquest any entre el 2 i el 9 d'abril.

Muntatge de Jorge Rey i una previsió meteorològica a Europa
El jove preveu l'arribada de fronts atlàntics en les pròximes setmanes | Catalunya Diari

La predicció de Jorge Rey per a Setmana Santa coincideix amb els models meteorològics per a aquella setmana. Es preveu un temps inestable, especialment a zones del sud i l'oest peninsular. Segons la previsió, podria ploure més del que és habitual en aquestes dates amb temperatures força altes.

Al terç oriental i al llevant espanyol els cels estarien més clars i l'amenaça de pluja seria molt menor. En aquestes zones, les temperatures seran especialment altes durant març, abril i maig. Jorge Rey adverteix de fortes pluges a l'abril, que posarien en perill moltes processons.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

On no plourà per Setmana Santa? Llocs per viatjar

Molts ciutadans busquen la millor destinació per viatjar a Espanya per Setmana Santa. Segons les dades dels darrers anys, hi ha set províncies d'Espanya on plou menys per aquestes dates assenyalades. Es tracta de Las Palmas, Màlaga, Almeria, Múrcia, Alacant, Tarragona i les Balears.

A zones de platja del sud-est peninsular hi ha màximes de mitjana de més de 20 ºC i menys d'un 20% de dies de pluja. Els llocs on fa més calor, segons l'acumulat dels últims anys, són Sevilla, Múrcia i València. El segueixen Còrdova, Cadis, Huelva, Badajoz, Tarragona, Màlaga i Alacant.

Encara és aviat per predir exactament quan i on plourà la primera setmana d'abril. Segons els models, les zones més amenaçades per la pluja seran el Sistema Central, Toledo, Cadis i Sevilla. Podrien registrar-se temperatures especialment altes a Madrid, Andalusia, Extremadura i Castella-la Manxa.

Alerta: prepareu els paraigües

Tal com va avançar Jorge Rey, el vent està sent protagonista en aquest inici de març. La borrasca Larisa ha deixat ratxes de més de 100 km/h la península, i aquesta setmana ha fet baixar les temperatures deu graus. Les pluges han afectat sobretot el nord-oest de la península.

Foto de dues persones amb paraigües amb pluja
Les pluges amenacen les sortides de setmana santa | Europa Press

La previsió del temps per a aquestes setmanes es veu marcada per la inestabilitat i el brusc canvi de temperatures. La complexa situació atmosfèrica, amb un anticicló i la irrupció de diversos fronts, fa que sigui difícil predir el que passarà. Jorge Rey recomana preparar els paraigües.

Jorge Rey es va fer famós en predir el temporal Filomena, un dels més durs que es recorden darrerament. Des de llavors reuneix milers de seguidors a les seves xarxes socials com Instagram i YouTube. En la seva darrera predicció preveu fortes pluges que amenacen les sortides de Setmana Santa.