Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de Jorge Rey i un paraigües sota la pluja

Jorge Rey, que va predir 'Filomena', anuncia el gran perill que arriba a la primavera

El jove anuncia l'arribada de fortes pluges que poden causar avisos especials

Jorge Rey és un jove aficionat a la meteorologia que es va fer famós el 2021 en predir l'arribada del temporal 'Filomena'. Fa les seves prediccions del temps mitjançant l'observació de la lluna i els elements de la natura.

En els últims temps ha guanyat una enorme popularitat i compta amb més de 5.000 subscriptors al seu canal de YouTube. A més, té 20.000 seguidors a TikTok i un altre grapat més a Twitter i Instagram. Les seves prediccions han esdevingut un referent per a molts.

Jorge Rey fa les seves prediccions des del Monestir de Rodilla, a Burgos, i té la seva pròpia pàgina web. L'ha batejada com a Organització Meteorològica Tradicional (OMET). En la seva darrera predicció, alerta d'un gran perill que s'acosta a la península Ibèrica aquesta primavera i en posa data.

Entrada de noves borrasques

A l'octubre Jorge Rey va predir que s'apropava un hivern molt fred i que s'allargaria fins ben entrat el mes de març. L'últim temporal de fred els primers dies de març confirmen el seu pronòstic. També va pronosticar els temporals de gener i altres canvis bruscos de temperatures.

Aquest mes de març Jorge Rey ha posat data al final de l'hivern amb l'arribada de les altes temperatures aquest cap de setmana. També ha advertit del possible retorn del fred a zones de l'interior a finals de març i ha anunciat la irrupció de grans pluges que inauguraran oficialment la primavera.

Jorge Rey
Aquesta és la predicció de Jorge Rey per la primavera. | Catalunya Diari

L'entrada de noves borrasques atlàntiques portarà una gran inestabilitat durant tota la primavera. Els mesos de març, abril i maig seran especialment plujosos i amb altes temperatures. La zona de baixes pressions farà que plogui més del que és habitual i entrin masses d'aire subtropicals.

Primavera calorosa i plujosa

Aquesta setmana han començat a pujar tant les temperatures màximes com les mínimes, per la qual cosa les gelades queden aïllades a zones de muntanya. Tanmateix, Jorge ha advertit que les gelades no desapareixeran fins al mes de maig. En les pròximes setmanes podrien tornar a baixar les mínimes.

El gran perill que s'acosta aquesta primavera són les pluges intenses i continuades que afectaran bona part del país. Especialment, al sud-oest, per on entraran les borrasques atlàntiques. Zones com Extremadura i la zona occidental d'Andalusia i Castella-la Manxa es veuran especialment afectades.

Diversos cotxes un dia de pluja
Aquesta primavera serà molt més plujosa. | Canva

El jove que va predir 'Filomena' també ha advertit de les altes temperatures que arriben aquest cap de setmana a Espanya. A moltes ciutats s'arribarà als 30 ºC i en algunes fins i tot se'n superarà la barrera. No descarta la possibilitat d'una onada de calor amb 35 ºC al mes de maig.

Alerta per fortes pluges

L'arribada de les pluges és una bona notícia perquè Espanya arrossega des de fa temps un greu problema de sequera. Molts embassaments no arriben al mínim de capacitat i bona part del territori corre risc de desertització. La pluja abundant i continuada podria pal·liar aquest problema.

Ara bé, també suposa un risc evident, ja que a Espanya hi ha diverses zones inundables que corren perill quan plou molt. La irrupció de fenòmens meteorològics com forts temporals i gota freda suposen una gran amenaça. L'arribada de fortes pluges és doncs un risc afegit.

La previsió és que les temperatures continuaran pujant i això també suposa una advertència especial. Els meteoròlegs no descarten diverses onades de calor aquest estiu i fins i tot a la primavera. Segons les previsions, el terç est d'Espanya registrarà temperatures per sobre del que és habitual aquests mesos.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!