Primer pla de Jorge Rey amb una gorra al cap durant una passejada pel bosc

Jorge Rey s'avança a tots i assenyala quan arribaran les pluges a Catalunya: 'Confiem'

El jove meteoròleg ha avançat el temps que farà a Espanya en les pròximes setmanes, amb pluges en algunes zones

Jorge Rey té la vista posada en les pròximes setmanes, amb els Carnavals pel mig. El jove burgalès ha avançat que s'aproximen canvis, que trencarien amb el temps monòton que estem tenint aquestes setmanes. Canvis que materialitzarien en forma de borrasques i pluja a algunes zones d'Espanya, però no a Catalunya.

Pel que fa al mes de gener, Jorge ha destacat que ha estat un mes sorprenent, climatològicament parlant. Per exemple, a Sòria i Saragossa han experimentat nevades significatives que feia anys que no es veien en aquestes zones. Les temperatures mínimes han arribat fins i tot als -10 graus en ciutats com Sòria i Burgos.

🔴Tendencias CARNAVALES 2024, PREVISIÓN fin ENERO, SEQUÍA Cataluña 🤨💯

Malgrat tot, el temps que estem tenint en les darreres setmanes no té res a veure amb l'època en què estem. Les temperatures són més pròpies de la primavera, i la manca de pluja dispara la preocupació per l'estat dels embassaments, especialment a la Mediterrània.

Una de les comunitats que més pateixen aquesta situació és Catalunya, malgrat les poques pluges que sí que han caigut a la zona. I la veritat és que no hi ha previsió de pluges importants en aquesta zona, almenys fins al mes de març.

El temps que farà a Carnaval, segons Jorge Rey

En canvi, per a altres zones d'Espanya, totes les esperances estan posades en el mes de febrer. Tot i això, Jorge es mostra menys entusiasmat. S'esperen canvis a la dinàmica atmosfèrica, sí, però aquests vindrien més a partir de la segona meitat del mes.

"Començarà també anticiclònic, amb aquest temps amb algunes boires, temperatures primaverals", explica el jove. Ja a la "segona quinzena", entraria en joc el "temps inestable" i "l'arribada de borrasques". Dies "de pluja i vent" que afectarien principalment el nord.

Ara bé, els Carnavals es troben al bell mig d'aquests canvis, per la qual cosa no queda clar fins a quins punts es veuran afectats. "Podrien estar una mica en joc[els Carnavals]de cara a la inestabilitat durant aquests dies", reconeix Jorge.

Això sí, l'aposta del burgalès és que aquestes dates tan esperades per molts tindran un “temps tranquil”. "Però insistim, el canvi, més o menys, es donarà per aquestes dates", insisteix Rey. Per això, és important tenir en compte que les condicions poden canviar ràpidament, i es recomana estar atents a les actualitzacions al pronòstic.

Quan arribaran les pluges al Mediterrani?

Amb tot, una de les zones més castigades per la sequera és la del Mediterrani, que tampoc no ha sortit gaire beneficiada de les últimes pluges. En aquest sentit, Jorge Rey reconeix que "febrer no portarà gaires pluges a la zona".

És a dir, aquí no s'espera un Carnestoltes passat per aigua. Caldrà esperar el mes de març perquè augmenti la probabilitat de precipitacions. "Confiem més en l'arribada de pluges a partir del març", explica Jorge Rey.