Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una persona conduint, juntament amb una altra imatge d'un carnet de conduir i una altra amb gest sorprès

El motiu simple pel qual la DGT no permet renovar el permís de conduir al 2024

Encara que pugui semblar obvi, aquest motiu és un dels principals pel qual es rebutgen les renovacions del permís de conduir

Com passa amb el Document Nacional d'Identitat (DNI), el carnet de conduir també l'hem de renovar cada cert temps. Segons assenyalen des de la Direcció General de Trànsit (DGT), tenir en compte la data límit és imprescindible per poder agafar el cotxe.

Després de complir el període de vigència, no es pot conduir fins que es renovi. A més, per poder-ho fer, resulta clau complir amb un requisit imprescindible, per evitar que et deneguin la renovació: conservar els punts.

Els punts, un requisit imprescindible per a renovar el carnet

A la pàgina web de la DGT expliquen que: "Si no et queden punts al teu permís, no ho podràs renovar. Hauràs de fer una recuperació del teu permís". Un detall que, tot i semblar obvi, molta gent ignora, motiu pel qual acaben rebutjant la seva sol·licitud de renovació del carnet.

El procés per a recuperar els punts de la DGT varia segons si et queden alguns punts o si has arribat a 0. Si tots els has perdut per esgotar el teu saldo, has de superar un curs de recuperació del permís o llicència de conducció.

Aquest curs de la DGT té una durada de 24 hores i es distribueix en una part comuna i una altra específica. La recuperació es pot fer parcial fins a un màxim de 6 punts. Si en dos anys no en perds més, recuperaràs els 12 punts inicials de manera automàtica.

¿Cada quant cal renovar el carnet de conduir?

Segons el permís de conduir que hagis de renovar-lo en una data o una altra. El carnet de cotxe (B) o de moto (AM, A2 o A) s'ha de renovar cada 10 anys fins que l'usuari faci 65 anys. Després d'aquesta edat, la vigència passa a ser de 5 anys fins als 70 anys. A partir d'aquí, el període de renovació del carnet de conduir es redueix fins als 2 anys.

Tot i això, si tens un permís C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D i D+E, cal fer la renovació cada 5 anys fins a complir els 65. A partir de llavors, la caducitat queda reduïda a 3 anys.

Temps marcat per la DGT per a renovar el carnet de conduir

CARNETTEMPS
B, A, AM i A2Cada 10 anys
B, A, AM i A2 amb 65 anysCada 5 anys
B, A, AM i A2 amb 70 anysCada 2 anys
C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D i D+ECada 5 anys
C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D i D+E amb 65 anysCada 3 anys

Com indiquen des de la DGT, els conductors tenen un marge de tres mesos abans de la caducitat del carnet per renovar-lo. Si anticipes la renovació, no perds dies de validesa, ja que la pròrroga comença des de la data de caducitat del permís.

Per actualitzar-lo, pots fer-ho al Centre de Reconeixement Mèdic on obtinguis el psicotècnic necessari per a la renovació. Per això, necessitaràs el DNI, NIE o passaport, l'informe mèdic, una foto actualitzada i el full de renovació signat.