Actualment, el mercat de la numismàtica s'ha convertit en un dels que té més adeptes. El món del col·leccionisme ha passat de ser un hobby a convertir-se en una feina per a molta gent.
No hi ha un únic motiu perquè una simple moneda passi a ser molt desitjada pels col·leccionistes. Entre els més habituals trobem l'antiguitat, les errades d'impressió o l'estat de conservació. A més, moltes vegades és la suma de diversos detalls el que dispara la peculiaritat (i el valor) d'una moneda.
La moneda d'1 euro que ha multiplicat el seu valor
Si us crida l'atenció la numismàtica o si teniu dubtes sobre alguna de les vostres monedes, heu de conèixer la moneda d'un euro d'avui. Parlem d'una moneda emesa a Grècia l'any 2003, que ha esdevingut una peça molt demandada entre els col·leccionistes.
També coneguda com a moneda del "mussol de la sort", encara que en realitat el que podem veure és una òliba, aquest exemplar destaca per portar escrit "ΕΥΡΩ" al costat de l'animal.
El preu d'aquesta moneda d'1 euro grega
En aquest cas, l'exemplar el podem trobar a eBay per un preu de 345 euros . La raó és que presenta diferents fallades d'impressió, com ara excés de metall, estrelles de mides i formes diferents, etc.
A la part on es col·loca la insígnia de "1 euro" també presenta certes fallades. Per exemple, compta amb una línia paral·lela a la dreta i la seva superfície és diferent d'altres del mateix estil.
Un munt de detalls que la converteixen en una peça molt especial, amb què et pots pagar tranquil·lament els vols per a una escapada de cap de setmana a París. Actualment, podem trobar bitllets des de Barcelona cap a la capital francesa des de 130 euros, anada i tornada.
El disseny està inspirat en el passat
En aquest sentit, el ministre d'Economia i Hisenda i el governador del Banc de Grècia van ser els encarregats d'escollir aquest disseny. Per això, van tenir a veure diferents propostes presentades per una comissió artística i tècnica.
Pel que fa al dissenyador d'aquesta peça, va ser l'escultor Georges Smatopoulos, patrocinat pel Banc de Grècia. El disseny crida l'atenció gràcies a l'òliba, una inspiració clara d'una antiga peça d'Atenes de quatre dracmes del segle V aC