Jorge Rey torna a ser notícia per contradir l' Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). El burgalès es pronunciava recentment sobre les temperatures que faran a la Península durant aquests dies.
L'organisme central alertava sobre els alts registres que s'assoliran aquesta setmana. Se superaran en alguns punts els 40 ºC. Això provocarà que s'activi l'avís taronja a unes quantes províncies.
Però al jove de 16 anys no sembla sorprendre'l gaire això, ja que li dona una certa normalitat. L'onada de calor que colpeja el nostre país va començar a sentir-se amb certa força des de diumenge passat. La previsió és que es mantingui activa fins dijous que ve.
A partir d'aquesta data està previst que els termòmetres experimentin una caiguda important, sobretot amb l'arribada de diumenge. En menys d'una setmana zones d'Espanya notaran una caiguda de fins a 15 graus.
Jorge Rey ja va pronosticar al seu dia la borrasca Filomena, sent la primera persona a fer-ho. És cert que els seus mètodes de predicció desperten cert recel, sobretot entre els experts. Consideren que no es tracta de sistemes científics, per la qual cosa en realitat no tenen credibilitat.
Jorge Rey treu importància als 40 graus
En qualsevol cas, ell sembla no tenir por de res i ara sembla disposat a portar la contrària a l' AEMET, publica Ok Diario. Tot i que els valors tèrmics estan disparats i estem davant de la quarta onada de calor de l'estiu, al burgalès no sembla preocupar-li gaire.
Per realitzar els seus pronòstics meteorològics es basa principalment en mètodes tradicionals, com les cabanyoles. Però també repara en la història, en tots aquells esdeveniments que van succeir al seu dia i que poden explicar molt del que passa ara.
L'organisme estatal ha emès una sèrie de registres per als pròxims dies. A moltes capitals de província es depassaran els 35ºC, mentre que en punts d'Andalusia, Madrid, Extremadura i Castella-la Manxa s'assoliran els 40ºC. Aquests paràmetres es podrien considerar perillosos a causa del risc que puguin causar a la població.
Tot i això, a Jorge Rey no semblen inquietar-lo gaire aquestes xifres. El burgalès repara en unes dades que hi va haver al començament del segle XX. Aleshores també era habitual que els termòmetres es disparessin en excés.
Es van arribar a registrar 50 graus a zones del sud i centre de la Península. Pel que sembla, és una dinàmica més habitual del que es pensa. A l'estiu sempre ha fet calor i és possible que alguns anys aquest fos més acusat.
Avui dia ens posem les mans al capdavant cada vegada que les temperatures superen els 35ºC i, com és lògic, les autoritats es veuen obligades a activar les alertes davant del risc que això implica per a la salut de les persones.
Les onades de calor no són noves
L'aficionat a la meteorologia rescata alguns valors que potser podrien ser desconeguts per a la gran majoria. El que intenta és donar una certa normalitat a tot el que està passant durant aquestes jornades. Els registres es poden considerar molt alts per a aquesta època, però no es tracta d'una cosa nova.
Fa molt de temps, els termòmetres també van assolir uns nivells inusuals. Es pot considerar d'alguna cosa puntual, però sense necessitat d'alarmar-se. Tradicionalment, aquest mes ha estat especialment calorós, i aquesta tendència es mantindrà. No es descarta que les onades de calor es prolonguin fins gairebé setembre.
De moment, la història ens està servint de gran ajuda. És la manera de saber que no estem davant d'un fenomen nou. Sempre hi ha hagut onades de calor, i això és una cosa en què incideix Jorge Rey.