Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge de loteria i José Antonio.

José Antonio, el mallorquí que ha guanyat 5 vegades la loteria, revela el seu secret

Aquest mallorquí conegut com 'El rei de la loteria' s'acaba d'emportar un primer premi

Cada dia milers de persones compren loteria amb l'esperança de guanyar i convertir-se en milionaris. La veritat és que no hi ha un truc infal·lible per guanyar la loteria, més que la sort i la constància. Això ho sap molt bé José Antonio de la Concepción, el mallorquí que ha guanyat cinc vegades la loteria.

José Antonio, Toni per als amics, va guanyar el primer premi de la Loteria Nacional el mes de juliol passat. La seva butlleta, el 79.015, va resultar premiada i es va emportar un bon pessic. Però no era la primera vegada, ja que anteriorment havia guanyat diversos premis fins a quatre vegades.

No va voler revelar la quantitat que ha guanyat, però sí que ha deixat clar que, si algun dia li toca un premi milionari, desapareixerà. «Un sent molta adrenalina quan et passa això», va dir quan va saber que havia guanyat. També va assegurar que és conscient de la sort que té: «soc una excepció».

La fortuna de José Antonio

Aquest mallorquí, batejat com 'El rei de la loteria', ha estat objecte d'interès per a experts i matemàtics. Ell assegura que no té cap truc especial per guanyar la loteria, i que el seu únic secret és «la sort». «Quan em va tocar per tercer cop, un matemàtic em va dir que no em tocaria mai més», explica.

Foto de José Antonio de la Concepción.
José Antonio de la Concepción, l'afortunat. | Última Hora
 

La seva història comença un 21 de desembre del 2002, quan portava el Bar Sa Plaça a Son Carrió, a Mallorca. Allà van vendre 150 sèries del 08102, el número premiat amb La Grossa a la Loteria de Nadal. Toni va comprar deu sèries, així que va ser premiat amb 330.000 euros.

L'any següent es va emportar 43.000 euros, i el 2007 la sort li va tornar a somriure amb un cinquè premi de la Loteria de Nadal. Va comprar 25 dècims del 38169 i va guanyar 150.000 euros. El seu últim cop de sort va arribar el 2009, quan va guanyar un cinquè premi de la Loteria d'El Niño.

Ha fet realitat tots els seus somnis

El seu cas és tan atípic que, fins i tot, la Guàrdia Civil va estar inspeccionant-lo per si hi havia cap parany. No van trobar res, i els anys van anar passant fins que aquest estiu de nou ha estat premiat. «Gràcies als diners he pogut fer realitat tots els meus somnis», ha explicat.

Per exemple, ha pogut viatjar per tot el món com somiava, ha pujat a un jet privat i ha competit amb karts. Amb 52 anys assegura que no necessita treballar, tot i que vol passar desapercebut i viure una vida normal. A més, continua jugant a la loteria, ja que part del seu èxit ha estat la constància.

Tot i que es tracta d'un cas estrany, tampoc no és únic, ja que hi ha hagut altres exemples de persones que han estat premiades diverses vegades. Ell mateix reconeix que el seu únic secret és la sort i que, si ha guanyat cinc cops, és perquè l'atzar és així de capritxós. En el seu cas, la loteria li ha canviat la vida.

El més segur és que mai et passi a tu

El que li ha passat a aquest mallorquí és una cosa molt estranya i el més probable és que mai et passi a tu. Així ho diuen les estadístiques, segons les quals amb un dècim tens 1 possibilitat entre 100.000 de guanyar la Loteria de Nadal. Imagina ara que es repeteixi aquest miracle fins a cinc vegades.

Una dona fent-li un petó a un dècim de Loteria
Molts confien en la superstició de cara a la Grossa. | Arxiu
 

A més de molta sort, José Antonio va ser constant i va continuar participant en els sorteigs fins i tot després de guanyar. Aquesta és una de les claus per atraure la sort, jugar sempre el mateix número i de manera constant. La resta és pur atzar, o trucs que al final no són més que superstició.

Cada cop més persones confien en la loteria i els jocs d'atzar per millorar la seva situació econòmica. Així ho diuen les estadístiques i, per exemple, aquest any més del 75% dels espanyols compraran un dècim de Loteria de Nadal. L'administració recorda la importància de jugar amb responsabilitat.