El productor de televisió José Luis Moreno en un acte a Madrid

José Luis Moreno hauria estafat més de 50 milions: L'error que l'ha delatat

L'empresari i productor ha sigut detingut en el marc d'una macro operació de la Guàrdia Civil

José Luis Moreno està ficat en un bon embolic davant la justícia. El conegut empresari i productor de televisió ha sigut detingut aquest matí per agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Tot ha ocorregut a la seva casa de Madrid.

Sota el marc de l'operació anomenada 'Titella', les autoritats investiguen a mig centenar d'implicats acusats d'estafar més de 50 milions d'euros. Aquest es tracta d'un dispositiu que es va posar en marxa fa dos anys. Així, les indagacions han apuntat cap al conegut ventricle com el presumpte líder d'aquest grup delictiu.

Entre els seus possibles col·laboradors, es troben directors d'oficines bancàries i un notari. Tanmateix, es preveuen més detencions en les pròximes hores.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'instructor del cas, el jutge Ismael Moreno, atribueix al grup els delictes d'integració d'organització criminal, blanqueig de capitals, alçament de béns i estafa.

José Luis Moreno detingut per liderar, presumptament, un grup criminal

Després de dos anys d'investigacions, seguiments i intervencions telefòniques, les autoritats han estat capaços de relacionar al conegut productor amb aquesta suposada trama criminal.

Les escoltes van ser fonamentals, ja que van servir per situar el responsable de sèries com 'Aquí no hay quien viva' i 'La que se avecina' a l'ull de l'huracà.

Les investigacions van començar el passat mes de setembre de 2018 després que NCG Banco denunciés una suposada estafa. Segons van al·legar els responsables de l'entitat financera, una organització criminal els havia sostret 1.396.000 euros, assenyala 'El Confidencial'.

Les indagacions van començar a donar els seus fruits. De fet, els responsables de la investigació no van trigar a adonar-se que estaven davant d'un entramat complex amb múltiples ramificacions a l'estranger. I no només van descobrir que la xarxa havia estafat a altres entitats com a Liberbank, ING, Bankinter i Bankia.

I és que també van comprovar que comptaven presumptament amb més de 700 mercantils que usaven per captar crèdits d'entitats financeres i inversors privats. L'objectiu era moure els diners a societats opaques perquè no pogués ser reclamat pels prestadors.

Suposadament, els fons detrets i la seva xarxa societària era utilitzada per finançar a tercers amb crèdits a tipus d'interès molt elevats i rentar diners procedents del narcotràfic.

El fet que va precipitar la caiguda de José Luis Moreno: La detenció d'una 'mula'

Precisament, el punt de partida per a les detencions d'avui va ser la suposada vinculació d'aquesta organització criminal amb el narcotràfic. Concretament, la detenció d'una 'mula' d'un clan dedicat al tràfic de drogues va ser el gran error.

Un error que va precipitar la caiguda de la xarxa suposadament liderada per José Luis Moreno. Aquesta persona va ser detinguda després de trobar-se, en el doble fons del maleter del seu cotxe, un total d'1,3 milions d'euros en bitllets.

Uns diners que amb tota probabilitat pretenia blanquejar a Suïssa, Panamà o les Maldives, on suposadament la xarxa rentava els seus fons. Encara que el seu projecte més ambiciós estava a punt de materialitzar-se. I és que pretenien crear un banc a Malta dissenyat per al crim econòmic.

Després de precipitar-se la detenció de José Luis Moreno i fins a 52 implicats en la seva suposada trama, les reaccions en xarxes socials no s'han fet esperar.

Tot així, la investigació està pendent que continuï i es produeixin registres en domicilis i més detencions. Però, de mentre, són molts els que han mostrat la seva satisfacció per aquesta investigació.

I és que la possible caiguda d'un dels grans productors de la televisió ha suposat un xut d'alegria per a molts professionals que van mantenir una relació laboral amb ell.

Fent gala de la seva sinceritat, Karmele Marchante s'ha alegrat d'aquesta detenció. Segons ella, és un fet que han celebrat tots els famosos del món de l'espectacle i la televisió.