Cuixart, Junqueras, Romeva i Turull sortint de la presó durant l'etapa en què tenien el tercer grau.

El socialista José Zaragoza: «No m'alegra que algú estigui a la presó, és un instrument de càstig»

El diputat del PSC al Congrés espera que l'operació de la Guàrdia Civil no entorpeixi el diàleg amb Catalunya

El diputat del PSC al Congrés José Zaragoza ha acusat part de l'independentisme de «pervertir el debat i mentir» quan afirmen que el PSC s'alegra que els polítics estiguin a la presó. «A mi no m'alegra que algú estigui a la presó perquè és un instrument de càstig», ha afegit en una entrevista a Ràdio 4 i La 2. Una altra cosa és, segons ha dit, el respecte a la justícia. Pel que fa a l'operació de la Guàrdia Civil contra independentistes per suposat finançament irregular, Zaragoza ha dit que creu que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no n'estava al corrent perquè la Guàrdia Civil ha actuat com a policia judicial i ha afegit que espera que les detencions no entorpeixin el diàleg amb Catalunya.

Zaragoza considera que el moviment independentista «està sotmès» a la defensa de Carles Puigdemont, en referència a l'advocat Gonzalo Boye. De fet, ha assenyalat que té la sensació que el «problema» de l'estratègia de l'independentisme és Boye. «Sembla que és l'aliat dels que estem en contra de l'independentisme. És especialista en dividir l'independentisme», ha afegit. En referència a les peticions d'indult, el socialista ha recordat que és un dret de tot ciutadà i ha defensat que no es pot «discriminar» ningú. En aquest context, ha criticat que des del PP es demani que els independentistes no tinguin el mateix dret que qualsevol ciutadà.

ERC rebutja de nou un pacte amb el PSC

Al seu torn, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que la seva formació «només» pot governar amb qui comparteixi «construir la república» i ha confiat en una coalició de govern independentista. «Si l'objectiu és el mateix, és evident que només podem governar amb una determinada coalició i caurà pel seu propi pes», ha defensat en una entrevista amb el digital 'El Món'.

Rovira vol un acord amb JxCat i la CUP encara que sigui passades les eleccions «perquè hi ha una emergència social per la pandèmia que s'ha d'atendre». «Ens haurem d'asseure i tenir alguns debats i fer-los amb responsabilitat», ha advertit. La dirigent republicana ha tornat a rebutjar un tripartit amb el PSC i els comuns després dels comicis previstos pel febrer i ha atribuït a «estratègia electoral» que de de CatECP s'apunti a aquesta possibilitat.