Pla general de Josep Costa, a punt d'abraçar-se amb la presidenta del Parlament, Laura Borràs, en sortir del TSJC

Josep Costa es nega a declarar davant el TSJC i queda en llibertat: «Detenció il·legal»

L'exvicepresident ha anunciat que presentarà una querella contra la magistrada Maria Eugènia Alegret

L'exvicepresident del Parlament, Josep Costa, ha quedat en llibertat aquest migdia després de negar-se a declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Costa ha estat detingut aquest matí, ja que el passat mes de setembre no es va presentar davant el tribunal amb alguns altres membres de la Mesa del Parlament de l'anterior legislatura.

A més, Costa, que ha exercit com a advocat d'ell mateix, ha recusat la magistrada instructora, Maria Eugènia Alegret, ja que considera que la seva ordre de detenció era il·legal. En aquest sentit, ha explicat que si el judici per desobediència es pot fer sense ell, encara més es pot fer una declaració com a investigat a instrucció.

L'expolític de Junts no ha volgut seure al banc dels acusats i ho ha fet amb la resta de lletrats, ja que s'ha representat a si mateix perquè el seu advocat, Gonzalo Boye, està de viatge. Costa s'ha negat a declarar davant Alegret i ha anunciat una querella contra la magistrada per detenció il·legal. A la sortida del TSJC ha estat rebut per diversos polítics independentistes.

«Irregularitat» en la interlocutòria de la magistrada

Josep Costa, que ha estat arrestat al voltant de les deu del matí quan sortia de casa seva per anar a fer classes a la universitat, considera que també hi ha hagut una irregularitat en la interlocutòria de la magistrada. En aquest sentit, l'exvicepresident ha denunciat que no se li va notificar la interlocutòria de la magistrada de dilluns passat —amb l'ordre de recerca i detenció—, tot i que ell és part a la causa.

De fet, el text donava un termini de tres dies per presentar un recurs, però no s'ha notificat a Costa i dos dies després ja s'ha executat l'arrest policial per part dels Mossos d'Esquadra. Així mateix, ha recordat que inicialment Alegret no va ordenar el seu arrest ni la fiscalia el va reclamar, però sí que ho ha fet després que ho demanés Vox.

Costa, a més, ha explicat que aquest dimarts va agafar dos avions i no va ser detingut. Davant això, no ha descartat que el tribunal hagi volgut fer coincidir el seu arrest amb el quart aniversari de la DUI.