El doctor Josep Maria Argimon.

Argimon, l'home de moda a Salut que no es mullarà amb cap partit, ni amb Laura Borràs

La presidenciable de JxCat va dir que Argimon seria el seu conseller de Salut si arriba a la Generalitat

En el primer bloc del debat 'saltava' la sorpresa: la candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat anunciava que, si assoleix el càrrec, «la persona que ocuparà la conselleria de Salut serà el doctor Argimon». Les seves paraules van suposar un primer titular per a un debat on l'anunci no va tenir cap mena de repercussió i va quedar diluït entre les intervencions de tots els candidats:

Josep Maria Argimon, l'home de moda a Salut que no es mulla

Lluny de ser un 'fitxatge estrella', però, el nom de Josep Maria Argimon és un brindis al sol de la candidata Laura Borràs. Actualment al càrrec de la secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya, el doctor Argimon s'ha mantingut al marge de la campanya electoral i de la batalla partidista i no té previst mullar-se per cap formació en la recta final per al 14 de febrer. Tampoc per Laura Borràs i per Junts per Catalunya: el nom d'Argimon no passa del mer desig i fonts consultades asseguren que no hi ha ni cap compromís ni cap intenció de posicionar-se per part del secretari de Salut Pública, tampoc per JxCat.

I és que el de Borràs no és el primer elogi que rep Argimon en plena campanya electoral. Des de la seva arribada al Departament de Salut el mes de juliol passat, prenent el relleu a Joan Guix, s'ha convertit en l'home de moda de l'estructura del departament i han estat diversos els que han lloat la seva gestió durant la segona etapa de la pandèmia, des de l'estiu i fins ara.

Sense anar més lluny, aquest mateix dimarts en parlava el candidat del PSC, Salvador Illa, que anunciava que «comptarà» amb Argimon si assoleix la presidència de la Generalitat. Illa, que vol situar Olga Pané com a consellera de Salut, diu que té una «molt bona relació» amb el doctor Josep Maria Argimon i que en té una «bona opinió», de manera que li agradaria que seguís al càrrec «perquè ha fet una bona feina a la qual crec que cal donar continuïtat». El PP i fins i tot Vox ha aplaudit Josep Maria Argimon. En una entrevista a RAC1 ara fa una setmana, el candidat de Vox, Ignacio Garriga, va dir que li «agrada» Josep Maria Argimon, i va criticar que el Govern no obeeixi clarament les seves propostes.

A poc menys de tres dies perquè acabi la campanya electoral, Argimon seguirà al marge de la contesa electoral i no s'espera cap pas que el comprometi amb cap de les formacions, segons apunten diverses fonts consultades per CatalunyaDiari. Malgrat els elogis rebuts per part de diverses formacions, el secretari de Salut Pública és coneixedor que entra en els plans de diverses formacions però la seva posició passa per no mullar-se per cap partit.