Festes de l'Orgull Gai a Chueca, Madrid

El jove que es va inventar l'agressió homòfoba a Madrid explica per què ho va fer

El relat del jove sobre els fets suposadament ocorreguts a Malasaña tenia moltes llacunes

Després d'una onada d'indignació al país i una forta investigació policial, el jove presumptament agredit a Madrid per la seva orientació sexual ha confessat la veritat.

Ni va ser atacat a ple centre de Malasaña ni va ser assetjat per una banda de vuit encaputxats. Tot va ser inventat i ha causat un gran malestar social i al col·lectiu LGTBI.

Els fets van ocórrer a les 17.15 hores al portal de casa seva, situada al centre, al barri de Malasaña.

Segons constava a la denúncia, el jove de 20 anys deia que havia sigut agredit en el seu portal per vuit homes encaputxats i vestits amb passamuntanyes.

Sense dir res, els individus l'haurien insultat greument mentre li baixaven els pantalons i li escrivien a la natja, amb un ganivet, la paraula «marieta». A més, assegurava que li van trencar el llavi durant el suposat atac.

El jove que va denunciar una agressió homòfoba a Madrid es va inventar els fets

Després de la seva primera declaració, el jove no ha pogut aguantar la pressió dels investigadors i ha confessat que tot va ser inventat.

Davant les incongruències del relat i la manca de proves, la policia no va tenir altra opció que pressionar el jove perquè expliqués la veritat.

Al veure's completament entre l'espasa i la paret durant el llarg interrogatori, el jove ja no va poder sostenir el seu testimoni.

És cert que tenia gravada la paraula «marieta» en un dels seus glutis, i va ser la ferida principal que va fer deslligar tota la investigació policial.

Tot i que, segons va revelar ahir, va ser una marca realitzada de forma consentida durant una trobada sexual amb una altra persona.

«Gràcies a la feina de la Policia Nacional, el jove que va denunciar una agressió al barri de Malasaña de Madrid ha decidit rectificar la seva declaració inicial. Ha declarat que les lesions inicialment denúncies van ser consentides», assenyalaven fonts del Ministeri d'Interior als mitjans de comunicació.

El jove ara està acusat de simulació de delicte: Per què es va inventar l'agressió?

Les diligències practicades per la policia ja feien intuir des d'un principi que es tractava d'una falsa denúncia.

El jove s'havia presentat a comissaria al voltant de les 22.30 hores forçat per la seva parella, que estava escandalitzada davant la suposada agressió.

De fet, la mentida i la falsa denúncia tenien com a únic objectiu evitar que el seu xicot s'assabentés d'una infidelitat. Aquella que havia comès amb la persona que va fer les marques a la seva natja.

A més, des d'un principi, el jove semblava no tenir ganes de col·laborar i el seu relat no resultava creïble per molts motius.

La suposada víctima no havia demanat ajuda a ningú després de l'agressió. Ni als seus veïns, ni al 091 ni al Samur.

No hi havia cap testimoni de l'atac, ni les càmeres de seguretat de la zona van poder localitzar el rastre dels suposats encaputxats. Fet que sembla impossible en un barri amb tanta població i càmeres de vigilància com Malasaña.

Després de descobrir la veritat, el desenvolupament de les investigacions i el procediment judicial continua obert.

Ara el jove podria enfrontar-se a un delicte de simulació de delicte i a un altre de fals testimoni. Encara que principalment s'enfrontarà a la pressió del públic que assenyala que no es pot 'jugar' amb un tema tan seriós.

En un moment de repunt en els atacs homòfobs a Espanya i després del recent assassinat de Samuel Luiz, no es pot permetre que aquestes denúncies falses dificultin la lluita del col·lectiu LGTBI.