Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Policies nacionals demanen desplegar-se a Barcelona per la inseguretat

El jove madrileny detingut en les manifestacions contra la sentència porta ja un mes a la presó

Està acusat per presumptes delictes de desordre públic, atemptat contra l’autoritat i lesions

Policies nacionals demanen desplegar-se a Barcelona per la inseguretat
El jove madrileny detingut en les manifestacions contra la sentència porta ja un mes a la presó | ARP

Les manifestacions contra la sentència del procés a Madrid van deixar l'ingrés d'un jove de 21 anys a presó després que, suposadament, ataqués a un agent de la Unitat de Prevenció i Reacció (UPR) amb una barra amb claus colpejant-lo repetidament contra el casc. L'agent va resultar ferit i va haver de ser traslladat a l'hospital.

El Dani, detingut el passat 16 d'octubre, porta ja un mes a presó preventiva acusat per presumptes delictes de desordres públics, atemptat contra l'autoritat i lesions.  Ara, segons ha informat 'Nació Digital', està a l'espera que el jutge resolgui aquesta setmana vinent l'apel·lació de la defensa contra la mesura cautelar.

Es qüestionen l'informe de la Policia Nacional

Tal com explica el mitjà citat, des del Moviment Antirepressiu de Madrid esperen que aviat el jutge decreti el seu alliberament i es qüestionen l'informe de la Policia Nacional espanyola: «A l'informe la policia adjunta una foto del casc d'un agent amb la barra clavada i la imatge està feta a comissaria. La barra va estar penjant del casc de l'agent durant una hora pel centre de la ciutat?».

Per altra banda, l'advocat del jove, ha presentat l'apel·lació perquè considera que la mesura és abusiva. «A banda que no hi ha proves fefaents que acreditin els fets, la Fiscalia no va argumentar risc de fuga, ni de reiteració delictiva, com tampoc de risc de destrucció de proves» senyalen fonts del moviment.

A causa de la detenció, el Dani ha perdut la feina que tenia i ha de fer-se càrrec de totes les despeses judicials. Com que no militava ni estava afiliat a cap organització el Moviment Antirepressiu de Madrid ha assumit la funció de grup de suport.

També et pot interessar...