Fotomuntatge d'uns vials de la vacuna de la Covid i l'Alex, morta pel coronavirus amb tan sols 31 anys

Alex, la jove de 31 anys morta per la Covid perquè va voler esperar a vacunar-se

La jove no es considerava antivacunes, simplement estava esperant comprovar que les vacunes fossin segures

Malauradament, el món ha de lamentar una altra víctima més del coronavirus que podria haver-se evitat. Una jove de només 31 anys va morir fa uns dies a Florida, als Estats Units, mentre esperava per vacunar-se.

Al país americà hi ha molts més dubtes sobre les vacunes que les que hi ha aquí, per exemple. De fet, Espanya ja té al 73,9% de la seva població vacunada amb dues dosis, mentre als Estats Units amb prou feines superen el 50%. I això que allà van començar a vacunar molt abans.

El problema és que, quan es va acabar de vacunar els que sí que estaven convençuts, la vacunació es va estancar. Llavors, Alex era una de les persones que encara no ho havia fet, i no perquè no hagués tingut l'oportunitat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Simplement estava esperant per comprovar que les vacunes fossin segures, una cosa que les agències de medicaments de tot el món porten mesos garantint. Però, Alex encara no n'estava convençuda i preferia esperar.

En la seva família hi havia més persones que volien seguir esperant, així que no es van vacunar. Lamentablement, el virus va acabar prenent-la contra la noia, qui es va encomanar i va empitjorar ràpidament.

La jove no es considerava una persona antivacunes com les que reneguen d'aquests medicaments, sinó que només volia esperar per assegurar-se que les vacunes contra la Covid fossin segures. És a dir, pertanyia a un grup de persones que creuen que aquestes vacunes s'han distribuït massa ràpid.

I és que creuen que podria haver-hi efectes secundaris que poden aparèixer més tard en el temps, i per això ella tenia por. Ara, però, per desgràcia, mai podrà comprovar si les vacunes són segures o no, perquè ha mort molt abans del que li tocava.

Alex envia un missatge a través de les seves xarxes socials

Alex era molt assídua a les xarxes socials, especialment en TikTok, on va voler explicar la seva història. La jove té uns 20.000 seguidors, però el seu missatge és tan punyent que ja l'han vist més d'un milió de persones.

La jove va pujar un primer vídeo el passat 13 d'agost. Tot i que no explica res amb les seves paraules més enllà de dir que el virus «la va agafar», sí que va demanar als seus seguidors que no s'esperessin per a vacunar-se, que fossin com més aviat millor i que resessin per ella.

En el segon vídeo, publicat el 14 d'agost, Alex seguia a l'hospital, i aquí sí que va treure forces per parlar. En aquest explica que la vacuna no és una garantia per no agafar la Covid, però sí que actua com una capa de protecció.

Tot i això, reconeix que encara no s'havia vacunat perquè «estava espantada» i havia esperat massa. Així mateix, explica que és normal estar espantats perquè encara hi ha molts detalls que no es coneixen sobre aquestes vacunes.

D'altra banda, Alex havia estat molt de temps pensant sobre si vacunar-se o no fins que finalment va decidir-se. El problema és que, alhora, també va prendre la determinació d'esperar que la resta de la seva família també ho fes. Volien fer-ho tots alhora, cosa que finalment va resultar ser un error.

En aquest sentit, Alex es va mostrar molt contundent. «Si esteu esperant a algú que es vacuni amb vosaltres, no ho feu, vacuneu-vos, cuideu-vos de vosaltres mateixos», ha assegurat.

En un tercer vídeo, la jove explica que des que la van ingressar només ha escoltat crits i sanglots a l'hospital. Són plors de gent que ha perdut els seus familiars, cosa que ella reconeix haver patit en pròpia pell.

Alex va decidir esperar que la resta de la seva família volgués vacunar-se

L'últim dels seus vídeos el va publicar l'endemà passat, el 16 d'agost, quan ja portava tres dies ingressada. En les imatges se la veu molt més feble i amb serioses dificultats per respirar bé.

«No tinc molta energia per parlar, així que intentaré fer-ho ràpid», adverteix a l'inici. La jove insisteix que no era antivacunes i que simplement va esperar mentre investigava pel seu compte els efectes després de les vacunes.

Quan es va decidir, no va aconseguir convèncer la seva família i va creure  que la millor opció era esperar, però va ser una mala decisió. «Si estàs convençut en un 70% que et vols vacunar, fes-ho, no esperis», aconsella. 

«Amb sort, si ho fas, no acabaràs a l'hospital com jo». Pocs dies després de publicar aquest vídeo, Alex va morir a l'hospital, ja que no va poder superar la malaltia.