Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´un lloguer de vacances amb una maleta i una imatge superposada d´una persona amb molts bitllets d´euro a la mà

Si ets jove i vols viatjar a l'estiu, pots demanar una ajuda per a les teves vacances

Aquest 2024 el govern espanyol torna a posar en marxa el Plan Verano Joven, que tant èxit va tenir el passat 2023

Amb l'arribada de l'estiu una de les coses en què tots pensem és anar-nos-en de vacances. Encara que els preus alts poden suposar un problema, si ets jove estàs d'enhorabona un any més.

Des del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana s'han tornat a activar els descomptes perquè els joves puguin viatjar per Espanya i Europa mentre estalvien. És el mateix projecte que es va llançar el 2023, i afortunadament l'OCU ha compartit totes les condicions que fixen.

Qui pot gaudir dels beneficis de Verano Joven

El primer que cal saber sobre aquest Plan Verano Joven, que compta amb descomptes de fins al 90%, és qui pot gaudir dels seus avantatges. Aquests són els dos requisits:

  • Haver nascut entre l'1 de gener del 1994 i el 31 de desembre del 2004. És a dir, tenir entre 18 i 30 anys.
  • Comptar amb residència legal a Espanya. Tot i que el 2023 passat era requisit tenir nacionalitat espanyola o d'algun país de la Unió Europea, aquest any s'amplia a altres beneficiaris.

En què consisteix el Plan Verano Joven?

El Plan Verano Joven és un descompte que ja es va estrenar com la mesura estrella del 2023 i que també es repeteix aquest 2024. A través d'ell, es podrà gaudir de viatges molt econòmics en trens, autobusos i passi Interrail Global Pass de 10 dies a 2 mesos.

Imatge de fons d´un tren circulant al costat d´una altra d´un noi amb gest content i un ordinador portàtil a la mà
Els descomptes estan orientats a joves de 18 a 30 anys | Leonid Andronov, Getty Images

El descompte s'aplica als bitllets senzills i als d'anada i tornada i la quantia és variable. En aquest sentit, pot oscil·lar entre el 50% i el 90% del preu del bitllet segons el cas.

Aquests són els descomptes a tenir en compte:

  • Serveis d'autobusos regulars estatals: el descompte és del 90% al bitllet senzill i al d'anada i tornada.
  • Serveis ferroviaris de mitjana distància: descompte del 90% als bitllets senzills i d'anada i tornada.
  • Avant: descomptes del 50% als bitllets senzills i d'anada i tornada.
  • Serveis comercials o d'alta velocitat (AVE, Avlo, Alvia, Intercity o Euromed): descompte del 50% del preu, amb un màxim de 30 euros per bitllet.
  • Global Flexible Interrail de 10 dies a 2 mesos: descompte del 50% si es comercialitza per Renfe. La rebaixa s'aplica sobre la tarifa oficial.

Com sol·licitar el descompte per viatjar

Pel que fa al període de vigència, serà de l'1 de juliol fins al 30 de setembre de 2024. De moment, encara que ja s'ha anunciat la mesura, es creu que entrarà en funcionament el pròxim 15 de juny.

Per sol·licitar els descomptes del Plan Verano Joven t'has de registrar en el sistema almenys 24 hores abans de fer la primera compra. D'aquesta manera, us assegureu que compliu els requisits.

Després del registre, aconseguiràs un codi que hauràs de proporcionar a l'empresa amb què viatjaràs quan compris el bitllet. Així, podràs accedir al descompte que correspongui, segons el cas.