Imatge de l'home que es va endur la petita Amèlia per error

El pare que va 'segrestar' per error Amèlia: «Vaig dubtar però els nens canvien»

L'home tenia una sentència judicial que li permetia veure la seva filla aquella tarda

La irreal història de l’home que va confondre una altra nena per la seva filla a una escola de Calella encara té molt a explicar. Després que el presumpte pare reconegués que feia dos anys que no veia la seva filla i suposava que havia canviat, ara els periodistes d’ ‘Espejo Público’ han volgut saber tota la veritat sobre com van ser els moments amb la nena i la posterior trucada de la policia. 

Segons explica Juan Manuel al programa d’Antena 3, ell va anar a la guarderia a la cerca de la seva filla Amèlia. Allà li van dir que no es trobava al centre, sinó al col·legi de Calella on van tenir lloc els incidents. En aquest centre escolar va trucar el timbre i va assegurar ser el pare d’Amèlia Oliver...- recalcant que va dir ambdós cognoms per no confondre el personal.

Juan Manuel sospitava que no era filla seva, però no n'estava segur

Va explicar així la seva situació: tenia una sentència judicial que li permetria passar una estona amb la nena, concretament de les 16 a les 19h fins que hagués de tornar-la a la mare. Minuts després van baixar-li a la que presumptament era la seva filla i Juan Manuel va sospitar, però no va voler pensar-himés: «Quan la vaig veure, vaig pensar... aquesta nena té el cabell arrissat i la meva el tenia llis. Però és clar, fa dos anys que no la veig. Vaig dubtar un moment, però vaig veure una motxilla que posava ‘Amèlia’ i vaig tranquil·litzar-me».

Si l’aspecte físic no va ser suficient per intentar verificar si era filla seva, les converses de després tampoc van destapar-li molt la veritat:«Quan veníem al cotxe li preguntava coses a la nena, i ella parlava molt poc, només responia ‘sí’ i ‘no’. Li preguntava si la seva germana estava a l’escola i deia que si, li preguntava si la mare estava bé i deia que sí. Doncs una nena normal i corrent», explicava amb naturalitat el pare a ‘Espejo Público’.

La nena va aparèixer després a Tordera, un altre municipi del Maresme on habita l'home. Juan Manuel explica que allà li va donar de berenar com si fos la seva filla i van fer vida normal. «Jo no sentia que fos la meva filla, sentia que havia canviat molt des del record que jo tenia. Però és clar, els nens canvien molt».

El testimoni explica amb molta naturalitat el moment en el qual va assabentar-se que havia passat la tarda amb una nena desconeguda. «Em va trucar la policia i em van preguntar si jo havia segrestat una nena del col·legi. Com havia de segrestar jo una nena? Jo havia anat a buscar la meva filla», explicava. Finalment, la petita Amèlia va tornar amb els seus veritables pares i ara Juan Manuel i el col·legi de la menor seran denunciats per aquesta negligència.