Oficines del FC Barcelona, amb l'escut del club i una imatge aèria de Barcelona amb el Camp Nou en primer pla

Moviments al Barça: data d'eleccions i nou candidat a la presidència

Ja hi ha sis precandidats confirmats per posar-se al capdavant del club

A finals d'octubre Josep Maria Bartomeu i la seva junta directiva dimitien en bloc després que la Generalitat donés llum verda a la celebració del vot de la moció de censura. Davant d'aquest fet, s'obria un nou escenari al club i el FC Barcelona va passar a ser gestionat per una Comissió Gestora encapçalada per l'economista Carles Tusquets. 

Amb la data de les eleccions a la presidència de la institució blaugrana encara per definir, els seus candidats ja s'han pronunciat o comencen a fer-ho, tot i que de moment Joan Laporta ha decidit ajornar l'anunci oficial de la seva candidatura. Qui sí que ho farà oficial pròximament és Joan Rosell, segons ha avançat 'Culemania'.

Segons sembla, l'expresident de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) ja ho tindria tot pràcticament preparat per fer oficial la seva candidatura a començaments de la pròxima setmana. De fet, el passat dimarts, 'Cadena SER' avançava que Joan Rosell tindria fins i tot triada una seu electoral. 

Ara per ara ja hi ha sis precandidats confirmats: Víctor Font, Toni Freixa, Jordi Farré, Luís Fernández Alà, Agustí Benedito i Pere Riera. Demà dijous Xavier Vilajona anunciarà la seva candidatura i es convertirà en el sèptim. En cas de confirmar-se la de Rosell, aquest es convertiria en el vuitè precandidat.

Les eleccions a la presidència seran després de Nadal

La setmana passada Carles Tusquets anunciava, després de la primera reunió de la gestoria, que la intenció era convocar les eleccions per Nadal. Una decisió que no agradava als impulsors del vot de censura que aquest dilluns exigien al club que convoquessin eleccions o bé fixessin ja la seva data.

Una demanda que feien publica a través d'un comunicat penjat a les xarxes socials: «Les eleccions s'han de convocar ja o, com a mínim, s'ha de fixar una data. La pandèmia no pot ser una excusa per dilatar la convocatòria. Les condicions sanitàries són tan canviants i imprevisibles que no té sentit esperar-se fins Nadal per posar en marxa un procés que pot durar fins a cinc setmanes. Potser desaprofitarem un petit període de bonança, que tant de bo arribi, i acabarem retardant la votació definitiva per la falta de determinació actual», afirmaven. Cal recordar, que un cop es faci públic l'anunci s'obren 40 dies fins que es puguin posar les urnes. Així doncs, insisteix en el fet que «no hem de permetre que la Covid-19 marqui el calendari electoral del club perquè, igualment, no el podem controlar».

Precisament aquest dimecres, s'ha tornat a especular sobre la possible data i, segons recull 'El Nacional', tot apunta que finalment la data triada per a fixar les eleccions a la presidència del club blaugrana seria a finals de gener, concretament, el divendres 22. L'anunci oficial es farà aquest dijous després de la celebració d'una nova reunió de la comissió gestora.

La votació duraria un sol dia i es faria en diverses seus tot respectant les mesures de seguretat establertes per combatre el coronavirus i des del club ja han constituït un grup de treball perquè ho organitzi amb la Generalitat.