Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una investigadora russa, treballant en un laboratori en la recerca de la vacuna contra el coronavirus

Una altra vacuna de Covid gairebé 100% eficaç: Rússia assegura que la té

La notícia arriba després de l'anunci de la vacuna de Pfizer i Biontech

Una investigadora russa, treballant en un laboratori en la recerca de la vacuna contra el coronavirus
Carrera de vacunes: Rússia assegura que la seva és la més eficaç fins el moment | Europa Press

Després que aquest dimarts saltés la notícia sobre la vacuna de Pfizer i Biontech que s’accepta amb gran optimisme, ara és Rússia la que assegura que té la cura definitiva contra el coronavirus.

Rússia sempre ha estat un gran competidor a l’hora de fabricar la vacuna, encara que molts es qüestionen la seva veracitat a causa de la rapidesa amb la qual s’ha desenvolupat.

‘Sputnik V’, la vacuna amb més eficàcia fins ara

Ara, però, el Centre Gamaleya i el Fons d’Inversions Directes de Rússia (FIDR) ha confirmat aquest dimecres que la seva vacuna contra la Covid-19 és eficaç en més d’un 90%, el que superaria mínimament a la fabricada per Pfizer i Biontech.

«Les primeres anàlisis de dades provisionals de la bovina Sputnik V contra la covid-19 durant la tercera fase dels assajos van demostrar una eficàcia del 92%», afirma el desenvolupador del remei i el fons sobirà de Rússia.

De fet, i a falta encara d’obtenir els resultats decisius, Rússia confia molt en la seva cura contra la Covid i això ho ha volgut fer saber. De fet, ja ha començat a vacunar part de la seva població tot i que no s’ha pogut verificar la seva seguretat. D’igual manera, el govern rus va demanar a l’ONU l’enregistrament accelerat de la seva vacuna com a medicament contra el coronavirus.

Rússia distribuirà les primeres dosis a Amèrica del Sud

Si bé aquesta vacuna sembla no ser la preferida dels estats europeus, Rússia sí ha negociat amb països d’Amèrica del Sud per distribuir milers de dosis quan estigui en fase de distribució. Veneçuela o Argentina seran els primers països a rebre la vacuna un cop estigui tot en ordre.

Per la seva banda, la Comissió Europea espera donar aquest dimecres el seu vistiplau a l'acord aconseguit amb les signatures farmacèutiques Pfizer i Biontech perquè els Estats membres puguin adquirir fins a 300 milions de dosis de la seva vacuna contra la Covid-19.

El col·legi de comissaris té previst discutir aquest punt en la seva reunió setmanal i fer un pas «clau» perquè aquesta vacuna, que segons els dos grups té una eficàcia superior al 90%, pugui ser distribuïda en el bloc una vegada completi el procediment i rebi les autoritzacions pertinents.