Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de dues dones grans ballant i feliços amb una altra imatge d'un pot amb monedes i la mà d'una persona ficant dins un euro

El dia que els jubilats cobraran la propera paga extra de les pensions

Aquest és un dels dies més esperats abans de l'estiu i de les vacances per a milers de pensionistes a Espanya

Tot just queden un parell de mesos perquè arribi la temporada d'estiu. Igual que passa cada any, el pròxim mes de juny és un dels més esperats pels jubilats. És quan cobren la paga extra a les pensions.

Aquest pagament de mitjan any suposa, en la majoria dels casos, un alleugeriment per afrontar les despeses mensuals, així com les vacances. Per això, una de les preguntes que més es repeteix és quan es cobrarà i quant de temps queda per veure l'import al compte.

Aquest és el dia en què es cobrarà la paga extra de les pensions

Cal destacar que la quantia d'aquesta 'extra' d'estiu equival a una mensualitat ordinària de la pensió. És a dir, els qui tinguin dret a percebre aquesta paga cobraran el doble que qualsevol altre mes.

D'altra banda, la data en què es rep és la mateixa que es cobra la pensió ordinària. En aquest sentit, des de la Seguretat Social abonen les pensions entre l'1 i el 4 de cada mes.

Tot i això, la majoria dels bancs solen avançar el pagament. Això fa que molts jubilats rebin la mensualitat ordinària cap al dia 25.

Aquest any el 24 de juny és dilluns. Potser és aquesta la data en què també rebin la paga extra, es podria endarrerir a dimarts 25 o dimecres 26, però no gaire més.

Quant augmentarà la quantia aquest 2024

Una altra de les coses que cal tenir en compte aquest any és que les pensions contributives han pujat un 3,8%. Per això, l'esperada paga extra d'estiu tindrà el mateix augment que la pensió ordinària.

En el cas de les pensions mínimes o no contributives, el SOVI i l'Ingrés Mínim Vital (IMV), s'han incrementat un 6,9% aquest 2024. Les de viduïtat amb càrregues familiars han augmentat un 14,1 %.

Per acabar, cal destacar el que estableix el Reial Decret Legislatiu 8/2015 que regula la Llei General de Seguretat Social sobre la quantitat a cobrar. Aquesta serà el doble de la quantitat neta que reben de manera mensual els pensionistes amb 14 pagues anuals.