Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una dona recollint diners a través de les finestretes del banc

Els jubilats que rebran la pensió de novembre i l'extra de Nadal d'aquí 24 hores

Els jubilats estan a punt de cobrar el doble del normal

Els jubilats ja conten les hores perquè arribi un dels moments més esperats de l'any. Es tracta del 25 de novembre. Aquest dia cobraran la pensió ordinària que els correspon, a la qual cosa se sumarà també la paga extra de Nadal.

Podran beneficiar-se d'aquesta prestació tant els que cobrin una pensió contributiva com no contributiva. Tot i això, sí que cal aclarir que no tots els pensionistes ingressaran aquesta bonificació. No en tenen les persones beneficiàries d'una pensió d'incapacitat permanent per una malaltia professional o accident laboral.

Si escau, el més adequat seria dir que l'extraordinària la tenen prorratejada en dotze mensualitats. Per tant, la part que els correspondria ja l'han percebut al llarg de l'any.

La Seguretat Social té fixat un dia concret per fer el pagament als jubilats. En general, la data escollida per abonar la pensió ordinària és el 25 de cada mes. Però al novembre tindran un motiu doble de celebració.

Les persones retirades i que cobrin aquesta prestació també ingressaran aquell mateix dia la paga extra de Nadal. Tot i això, la data de pagament no és sempre la mateixa per a tothom. Sobretot perquè depèn de la política que segueixi cada banc.

Foto d'uns bitllets de cinquanta euros sortint d'un caixer.
Els jubilats cobraran aquest mes una paga doble | Getty Images

A quant puja la paga extra de Nadal?

Per tant, els jubilats percebran en qüestió d'unes hores una paga doble. Hi ha molta gent que es pregunta a quant puja aquesta bonificació que sempre és ben rebuda a les portes de les festes nadalenques. Perquè no hi hagi dubtes, sempre serà d'un import igual al de la mensualitat ordinària que cobri el ciutadà.

Això suposa que si, en general, rep 1300 euros per aquest concepte, la paga de Nadal pujarà també fins als 1300 euros. Al vostre banc es comprova com l'ingrés d'aquest mes es duplicarà fins a 2600 euros.

Quan es cobra l'extraordinària de Nadal?

La majoria d'entitats bancàries es decantaran per fer l'ingrés de la pensió el divendres 25 de novembre. Aquest mateix dia faran el mateix amb l'extra de Nadal. Així que quan vagis al caixer a comprovar les teves darreres operacions veuràs aquest abonament doble.

Tot i això, sí que hi ha alguns jubilats que poden cobrar-la abans, ja que tot dependrà de l'estratègia que segueixi cada banc. En qualsevol cas, en el que sí que coincideixen és en un únic detall. I és que l'abonament de les dues pagues, tant l'ordinària com l'extraordinària, es fan alhora.

Quines estratègies segueixen els bancs?

La Seguretat Social sol ordenar el pagament de les pensions el dia 25, per la qual cosa et pot resultar estrany tenir-lo al teu compte el 24. Això és degut a una decisió del teu banc d'avançar-te la prestació. La majoria han confirmat les últimes hores les mesures adoptades quant als terminis.

Foto d'unes mans amb diners i un moneder
Per a molts pensionistes, l'extra de Nadal us permet sufragar moltes de les despeses d'aquesta època | GETTY IMAGES

El BBVA, tret d'alguna sorpresa d'última hora, es decantarà per fer l'abonament el divendres 25. El Santander també té el costum d'esperar fins aquell dia, igual que OpenBank i ING.

Un dia abans ja podran gaudir de la paga ordinària i la del Nadal els jubilats de CaixaBank. Acostumen a apostar per avançar-se a la resta d'entitats. I igual que ells també ho fan al Sabadell.

Per la seva banda, els més ràpids a pagar la pensió solen ser a Unicaja. Trien entre el 23 i el 24 per fer aquest tràmit. L'important és que l'extra implica un plus molt important per a molts jubilats. Sobretot en aquesta època de l'any en què s'acosta un període de moltes despeses.