La Justícia confirma la prohibició de les reunions socials de més de sis persones a Catalunya

El TSJC destaca que es tracta de mesures ja adoptades, que «s'accentuen o intensifiquen»

Clients en una terrassa de la Plaça Universitat de Barcelona
El TSJC ha autoritzat la prohibició de reunions socials de més de 6 persones a Catalunya | Cedida

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat la prohibició de fer reunions socials de més de sis persones, aprovada pel Govern. Queden fora d'aquesta prohibició les activitats religioses, els transports, les activitats docents, les d'oci infantil i juvenil (extraescolars), les d'intervenció sociosanitària i les culturals.

El tribunal destaca que es tracta de mesures ja adoptades

Les biblioteques, museus i monuments quedaran oberts complint amb el seu pla sectorial. Les activitats lúdiques, esportives, els parcs d'atraccions i infantils també seguiran oberts i hauran de seguir les recomanacions. Aquesta limitació tampoc s'aplica al dret a la manifestació. El tribunal argumenta que la ratificació que es demana no té per objecte noves mesures de limitació d'activitat o desplaçament de les persones o prestació de serveis, sinó la «pròrroga i modificació» de mesures ja adoptades.
 

En concret, «s'accentua o intensifica» una restricció que ja s'aplica, i que està «argumentada i justificada» per informes que informen que la majoria dels brots i dels casos es produeixen en l'àmbit familiar i social, el 61,6% dels brots actius i més del 50% dels casos. En l'informe anterior, del 9 de setembre, eren el 47,5% dels brots i el 37% dels casos, apunta la resolució judicial.

Terrassa aposta pels tests serològics a cuidadors, entrenadors i monitors

L'Ajuntament de Terrassa i el Consorci Sanitari de Terrassa (CST), d'acord amb el Departament de Salut, faran tests serològics massius de covid-19 a persones que estan en contacte amb joves o col·lectius vulnerables, com entrenadors i monitors, educadors, personal d'atenció domiciliària o cuidadors d'entitats que treballen amb persones discapacitades.

En total es preveuen 3.760 tests i serviran per determinar si la persona ha estat en contacte amb el virus en el passat i ha generat anticossos (IgG) o si pot estar en una fase activa de la infecció (IgM). En funció del resultat, els professionals del CST determinaran si és necessari fer una prova PCR en el mateix moment.


Comentaris

envia el comentari