El jutge exclou municipis de la Noguera i del Segrià de les noves mesures restrictives

Considera que no hi ha prou casos de Covid-19 als municipis assenyalats

Pla general de persones passejant pel carrer Major de Lleida
No s'aplicaran les mesures restrictives en set municipis de la Noguera i cinc del Segrià | ACN

El jutge ha tombat les mesures restrictives del Govern a set municipis de la Noguera i a cinc del Segrià, després que aquest divendres l'executiu hagi decidit estendre-hi les que ja aplicava a tres barris de l'Hospitalet. Concretament, el magistrat considera que, pel que fa a la Noguera, no hi ha prou casos de covid-19 que justifiquin les restriccions als tres municipis que depenen de l'EAP Artesa de Segre (Artesa, Vilanova de Meià i Alòs de Balaguer) i als quatre de l'EAP Ponts (Cabanabona, Gualter, Oliola i Vilanova de l'Aguda).

El jutge entén que passa el mateix als cinc municipis del Segrià on encara no s'aplicava cap mesura restrictiva, Massalcoreig, Gimenells, Sarroca de Lleida, Artesa de Lleida i Benavent de Segrià.

Considera que es pot evitar la propagació del virus amb «mesures menys restrictives»

A l'escrit de la resolució el jutge especifica que no ratifica les mesures proposades per als set municipis de la Noguera perquè «de la lectura de l’Informe emès pel director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya només resulten dos contagis en cada EAP des del dia 9 de juliol».

Atesa aquesta baixa incidència «malgrat els nombrosos tests PCR duts a terme», considera que es pot aconseguir evitar la propagació del virus «amb mesures menys restrictives» i amb afectació «únicament» a les persones contagiades i als seus contactes, «i això amb respecte als principis de proporcionalitat i subsidiarietat».

Mesures «desproporcionades»

En el cas dels cinc municipis del Segrià, certifica que a Massalcoreig, Gimenells, Sarroca de Lleida, Artesa de Lleida i Benavent de Segrià hi ha una «afectació similar» a la dels altres set pobles, per la qual cosa considera que les mesures que proposava el Govern són «desproporcionades».

En canvi, per a la resta de municipis el jutge considera que les mesures són «necessàries» perquè les adoptades fins ara «no han pogut assolir abastament» els objectius de control de la pandèmia i reducció de risc de contagis, i les considera «proporcionades a les finalitats que es pretenen».

En aquest sentit fa esment a la limitació «acurada» de les restriccions en tots els àmbits afectats, i subratlla que l'executiu «procura protegir la salut i, alhora, minimitzar l'afectació a les activitats econòmiques». Finalment, el jutge tampoc ratifica les mesures que la Generalitat pretenia imposar a la zona relatives a les empreses de serveis i al comerç minorista, i limita l'aforament del comerç al 50% de l'autoritzat.


Comentaris

envia el comentari