ÚLTIMA HORA

Segon cas de coronavirus a Catalunya: un jove de 22 anys que havia estat a Itàlia

SERVEI PÚBLIC SANITARI:

📲 Totes les alertes oficials del Coronavirus a Catalunya, infectats, recomanacions, confinaments,,,gratis al teu mòbil! Clica aquí i prepara't pel Coronavirus

Juvé & Camps defensa els viticultors i ofereix 0,60€ per quilo de raïm

La companyia reivindica que s'ha de «posar en valor» la viticultura i «garantir uns elaborats de prestigi»
Juvé & Camps defensa els viticultors i ofereix 0,60€ per quilo de raïm | ACN

 

Juvé & Camps es desmarca dels grans cellers i s'alinea amb els viticultors i els elaboradors de Corpinnat i anuncia que pagarà entre 0,60 i 0,75 euros el quilo de raïm en l'actual campanya de verema, davant els 0,30 euros que pretenen pagar altres grans firmes. Marques com Freixenet només oferien 30 cèntims per quilo, fet que va causar indignació entre els productors i els va fer convocar una vaga el 5 de setembre.

 

La companyia vol reivindicar «l'esforç constant» dels viticultors

Juvé & Camps assegura que ha apostat des dels seus inicis per «posar en valor el territori, la viticultura de la regió i el raïm de qualitat per tal de garantir uns elaborats de prestigi». Davant la crisi oberta al sector, la marca reivindica «l'esforç constant» dels viticultors a qui considera «proveïdors estratègics» als que cal «respectar el preu de compra amb l'objectiu d’afavorir el futur sostenible del sector».

 

Els dos grans elaboradors de cava, Freixenet i Codorniu, pretenen establir el preu per quilo del raïm a només 30 cèntims d'euro, un preu indignant per als viticultors. A causa de la sobreoferta de la matèria primera del vi, les empreses ofereixen 0,30€ per a les varietats de macabeu, xarel·lo i parellada, que són les més utilitzades per a produir cava.

 

L'anunci de Juvé & Camps arriba el dia abans de la reunió convocada aquest dijous per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, amb representants d'Unió de Pagesos, JARC, l'Associació de Viticultors del Penedès, i de les principals empreses elaboradores, per intentar buscar una solució al conflicte.

 

També et pot interessar...