Laura Borràs i Carles Puigdemont.

JxCat fica la pota al seu programa: Proposen aprovar una llei que ja existeix

La formació 'puigdemontista' presentava aquest dilluns un bloc de 50 propostes programàtiques

Un dels temes destacats d'aquest dimarts, 2 de febrer —cinquè dia de campanya electoral— a les xarxes socials és la ficada de pota de Junts per Catalunya en una de les seves propostes electorals. La formació liderada per Carles Puigdemont, que presenta Laura Borràs com a candidata a la presidència de la Generalitat, presentava aquest dilluns les 50 principals propostes del seu programa: durant els primers dies de campanya, la formació havia rebut crítiques perquè no havia publicat encara les seves propostes de cara als comicis.

JxCat proposa una Llei d'Espais Agraris... que ja existeix

En el punt 37 de la compilació de propostes feta pública aquest dilluns, hi figura «aprovar la Llei d'Espais Agraris». I heus aquí la ficada de pota de Junts per Catalunya: aquesta llei ja existeix. Va ser aprovada pel Parlament de Catalunya el mes de juny de 2019 i, per tant, ja fa més d'un any i mig que està en vigor. L'errada ha provocat els atacs per part dels adversaris polítics del partit 'puigdemontista', especialment per part de membres d'ERC.

És el cas, per exemple, de la consellera d'Agricultura i cap de llista republicana per Girona, Teresa Jordà; de la diputada per Lleida i número 6 dels republicans en aquesta demarcació, Montserrat Fornells; o de la diputada al Parlament de Catalunya Irene Fornós:

Alguns usuaris de Twitter s'han sumat a assenyalar la proposta de JxCat, que topa amb la Llei d'Espais Agraris que ja està aprovada i vigent, en un despropòsit que ha portat cua aquest dimarts: