Katalin y Mihály Orosz

Katalin i Mihaly, la desgràcia de dos cosins morts a Espanya que ara es repeteix

Dues germanes alemanyes de 23 i 25 anys han mort en les últimes hores també per una imprudència

La mort a Mallorca de dues germanes de nacionalitat alemanya, de 23 i 25 anys, ha commocionat l'opinió pública. Les víctimes havien decidit banyar-se tot i les tempestes que aquests dies hi havia a Espanya. La tragèdia es repeteix dos anys després de la mort de dos cosins hongaresos al mateix lloc.

Desafortunadament, el cas d'aquestes dues germanes alemanyes no és únic. Subestimar les condicions meteorològiques i els perills de la natura solen portar a desgràcies en aquesta zona d'Espanya. És el que va succeir de forma tràgica el 23 d'octubre de 2019, a la platja de Cala Esmeralda de Santanyí.

Katalin Orosz i el seu cosí Mihály van arribar a Mallorca el 22 d'octubre de 2019, un dia abans de l'accident. Eren hongaresos, ella tenia 30 anys i ell 18. L'última foto que la noia va publicar a Instagram va ser amb una cervesa que s'havia pres al restaurant Diferent, al poble mallorquí de Cala d'Or.

El 23 d'octubre, poc abans de les vuit del vespre, el centre d'emergències va rebre un preocupant avís. Una dona havia vist a una parella caient al mar des del mirador de Cala Esmeralda. «He vist com una onada tirava al mar a dues persones», va dir visiblement alterada.

Mai van trobar el cos de Katalin

Equips de salvament i policia van buscar els dos joves a la zona on suposadament havien caigut. Es tractava d'un barranc coronat per un mirador. L'accident es va produir a última hora de la tardal. Les condicions de visibilitat eren molt pobres, fet pel qual les tasques de rescat es van complicar molt.

Un helicòpter, il·luminat per potents focus, va buscar durant tota la nit i la recerca es va reactivar l'endemà. Després de diversos dies de molt treball va aparèixer el cadàver d'Mihály. El de Katalin no va aparèixer mai i es va donar per mort dies després que l'engolís una onada gegant.

El cadàver trobat portava la documentació de Mihály, i les proves d'ADN van confirmar que es tractava del seu cos. La recerca de la seva cosina es va estendre fins a Felanitx, on els rastrejadors pensaven que se la podia haver endut el corrent. Tot i això, dies després es van suspendre els treballs de la seva recerca.

La mort d'aquests dos joves, que havien arribat a Mallorca amb el major dels somriures, va produir una gran commoció. "Tenim el cor trencat i una profunda tristesa", va publicar el col·legi de la víctima. El van recordar com un brillant estudiant de matemàtiques i un excel·lent atleta.

Les tragèdies succeeixen en el mateix lloc

Un mes abans de la mort de Katalin i Mihály, un home d'uns 60 anys havia perdut la vida en caure d'una altura de 15 metres. El mort era un turista holandès que s'allotjava en un xalet de luxe sobre un penya-segat. Va morir quan intentava recuperar la pilota d'un dels seus fills, que havia caigut.

La barana en la qual es va recolzar va cedir i es va precipitar al buit davant els crits de desesperació dels seus familiars. La víctima mortal es trobava descansant al costat de la seva família quan es van produir els fets. La seva mort també va cridar l'atenció sobre les imprudències que poden dur greus repercussions. 

Les condicions meteorològiques adverses com les que aquests dies hi ha a Espanya fan encara més necessària la prudència. L'abril de 2013, l'argentí Alexis Mariano Luca, de 31 anys, va entrar en una cova submergida tot i la mala mar. Un cop de mar va omplir la cavitat i se'l va endur endins.

El temporal va convertir la Cala Serena (Felanitx) en un parany mortal per a Alexis. Mesos abans, un altre cop de mar es va emportar la vida d'un nen a la cala de Manacor. El pare de la víctima, de nacionalitat britànica, també va desaparèixer en intentar rescatar-lo, i poc després van aparèixer morts.

El dia que pare i fill van morir feia mala mar, però van decidir sortir a fotografiar el paisatge. La platja estava deserta i onejava la bandera vermella d'alerta. Però no van fer cas i la mala mar que trencava amb força se'ls va emportar, primer a la petita i després al pare.

La desgràcia es repeteix: dues germanes mortes

Durant les últimes hores s'ha conegut la mort de dues germanes alemanyes de 23 i 25 anys a Cala Mandia (Mallorca). Es tracta d'Hanna Sophie Arndt, de 23 anys, i la seva germana Vanessa, de 25. Eren naturals de Lemgo (Renània) i havien arribat a Mallorca feia poc amb unes amigues.

Les sis noies s'allotjaven en una finca de la zona. La nit anterior van decidir banyar-se tot i que hi havia bandera vermella per les males condicions. La resta del grup van poder sortir, però les dues germanes van ser engolides per les onades.

Els equips de rescat van aconseguir treure els seus cossos de l'aigua. La menor havia mort, i la major es trobava en estat crític. Finalment es va confirmar la mort de la segona germana, que es trobava hospitalitzada a Son Espases.

La tragèdia s'ha repetit un cop més, en el mateix lloc.