Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´un cel molt ennuvolat i una rodona amb un mapa meteorològic

L'AEMET confirma un canvi dràstic de temps la setmana que ve a gairebé tot Espanya

S'esperen més pluges i unes temperatures més fresques a gairebé tot el país

Aquesta setmana s'espera un canvi important pel que fa al temps, segons l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). A poc a poc es va deixant enrere l'estiu i se li comencen a obrir les portes a la tardor.

A partir de dilluns 11 s'espera un període amb més pluges del que és normal «en àmplies zones de la Península». Posen especial atenció sobretot a la meitat nord i interior peninsular.

Pel que fa a les temperatures, s'aproximaran força al que sol ser habitual en aquestes dates, arribant a ser més fresques a l'interior. Per part seva, a la resta d'Espanya es preveu que siguin càlides.

A través de les xarxes socials han revelat tot el que ens oferirà el temps durant el que queda de mes. Els models de predicció anuncien per a la setmana del 18 al 24 de setembre més precipitacions del que és normal. Sobretot al nord-oest de la Península, Cantàbric i Pirineus.

I a Catalunya què?

Doncs a partir del dimarts, 12 de setembre, s'espera un brusc canvi de temps. Sense anar més lluny, Protecció Civil ha emès l'alerta Inuncat per temps violent a partir del 12 de setembre a la tarda. 

L'afectació serà a gran part del territori i es podran superar els 20l/m2 en 30min. S'esperen precipitacions a tot el territori (a excepció del Pirineu i l'Empordà) i el temps pot fer mal, especialment, a la zona de l'interior de Lleida i les Terres de l'Ebre. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Vidre d'un cotxe amb gotes de pluja
Plourà més del que és habitual a diferents punts del país | Getty Images

Pel que fa als termòmetres, tot fa indicar que es viurà un ambient més fred a zones de l'interior. A la Mediterrània i als arxipèlags s'esperen temperatures una mica més caloroses.

Amb vista a la darrera setmana de mes, confirmen que «no hi ha una tendència clara pel que fa a les precipitacions». De vegades resulta complicat avançar amb tants dies d'antelació allò que ens oferirà el temps. Però, sí que aprecia des de l'AEMET un augment del mercuri de manera general a gairebé tota la Península.

Només se salvaran d'aquest augment en punts de l'interior i els dos arxipèlags. En qualsevol cas, caldrà estar molt atents a l'evolució dels mapes i als pronòstics dels experts.