Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un fons verd amb alvocats ia sobre una dona fent una creu amb les mans

L'OCU avisa les persones que tenen prohibit menjar alvocats: 3 motius

Tot i que és un aliment sa, algunes persones no haurien de consumir-lo

L'alvocat és un d'aquells aliments que està guanyant cada cop més terreny. Ho veiem a les dietes de molts famosos i 'influencers', i la veritat, és una cosa que no ens hauria d'estranyar. I és que per si no ho sabies, la seva aportació nutricional és molt beneficiosa per a la nostra salut.

Ara bé, que una cosa sigui saludable no vol dir que n'hàgim d'abusar, o no haurien d'almenys determinades persones. Tot i que el seu consum està indicat en moltes dietes, l'OCU adverteix que hi ha un determinat grup de persones que no haurien de consumir-lo.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les totes les novetats, canvis i ofertes de MERCADONA al teu WhatsApp!

Les persones que no haurien de consumir alvocat, segons l'OCU

Com bé comentàvem abans, l'alvocat és un dels aliments que està més de moda actualment. Però de totes maneres, coneixes realment els avantatges i els inconvenients del seu consum? Doncs bé, perquè no hagis de buscar aquesta informació, te l'explicarem a continuació.

Sorprèn que avui dia hi hagi tanta gent aficionada a aquest aliment. Si bé és cert que es tracta d'una fruita que porta acompanyant-nos tota la vida, mai ha estat tan presents a les nostres vides com ara. I això, potser té les seves conseqüències.

Muntatge d'una planta d'alvocat al costat d'un marc i dins d'aquest un alvocat
L'alvocat és un aliment que està de moda actualment | Getty Images

L'alvocat té múltiples propietats i beneficis per a la nostra salut. De fet, el que més en podem destacar és el contingut en àcid oleic, el qual ens pot ajudar a mantenir a ratlla els nivells de colesterol dolent.

Però a més d'això, també has de saber que aquest aliment conté al voltant de quinze nutrients molt importants, entre els quals hi ha calories, carbohidrats, proteïnes, fibra, vitamines i minerals. Com pots veure, a simple vista és un aliment molt complet.

I és per això que tanta gent el consumeix dia rere dia. A més, un altre dels avantatges que hi trobem és la seva versatilitat, ja que podem incloure'l en molts plats. Mentre que alguns opten per consumir-lo als esmorzars, altres prefereixen reservar-lo per sopar.

Sigui com sigui, el que és clar és que la seva ingesta ens pot aportar grans beneficis. De fet, a més d'ajudar a mantenir la salut del nostre cor en condicions òptimes, també és capaç d'ajudar a millorar la nostra digestió.

A més a més, com que és un aliment ric en vitamina C també contribueix a l'enfortiment del nostre sistema immunitari. Així mateix, el seu alt contingut en luteïna i zeaxantina és ideal per promoure la salut ocular, prevenint així la degeneració macular.

No obstant això, malgrat els seus innombrables beneficis (que són molts), l'alvocat sembla estar contraindicat en determinades persones. La mateixa Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) així ho ha constatat.

Muntatge de molts alvocats i una rodona amb un alvocat partit
Encara que l'alvocat aporti molts beneficis, té altres contradiccions | PixaBay

Aleshores.... Hauria de menjar alvocat?

A simple vista, qualsevol pot comprendre que l'alvocat és un aliment completament saludable. Ara bé, l'OCU assegura que hi ha certes persones que, pel seu estat de salut, haurien d'anar amb compte a l'hora de consumir-lo.

Parlem per exemple de les persones que segueixen una dieta hipocalòrica. I és que a causa del seu gran contingut en greixos i calories, l'OCU assenyala que aquest tipus de gent hauria de limitar-ne el consum. Cal destacar que, per cada 100 grams d'alvocat, estaríem ingerint 150 quilocalories.

Però a més, les persones que pateixen insuficiència renal també haurien de consumir-ho amb prudència. Sí, perquè l'alvocat conté grans nivells de potassi, i això pot ser perjudicial per als que pateixin aquest tipus de patologies.

Finalment, aquelles persones que tinguin al·lèrgies també haurien d'extremar les precaucions. Encara que l'alvocat és un aliment sa, per norma general, hi ha persones a qui els pot caure malament. De fet, les més propenses a patir reaccions solen ser aquelles que tenen al·lèrgia al làtex.