Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge del cartell de prestacions del SEPE amb un caixer traient diners

L'ajuda de fins a 10.000 € del SEPE si t'has quedat sense feina i no tens atur

Es pot arribar a cobrar durant gairebé dos anys

Les persones que estiguin sense feina i que no tinguin dret a percebre l'atur es podrien beneficiar d'una ajuda. Es tractaria d'una mena de prestació que arribaria als 10.080 euros si es cobrés durant els 21 mesos que dura com a màxim aquesta. El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) serà lencarregat de gestionar-la.

És prou conegut per tothom, que una vegada es perd la feina, la majoria de professionals poden accedir a una prestació contributiva . És el que es coneix com a atur. Tot i això, aquest dret no està a l'abast d'alguns, sobretot perquè no han cotitzat el temps necessari.

Com a mínim s'exigeix una cotització d'un any per cobrar la prestació durant quatre mesos. Però, en cas de no arribar a aquests límits, el SEPE posa a disposició de la ciutadania una ajuda alternativa. El seu objectiu és que tingui una funció de suport econòmic.

Rep el nom de subsidi per cotització insuficient . Està pensada per a les persones aturades que tinguin cotitzat almenys 90 dies i que no puguin accedir a la prestació contributiva de desocupació.

Aquesta retribució del servei d'ocupació no és a l'abast de tothom, ja que també requereixen el compliment d'una sèrie de requisits. Es presenta com una solució per als que hagin perdut la feina, no disposin d'atur i no tinguin ingressos econòmics. En realitat, només es concedirà a aquells que travessen per una situació delicada.

Un jove llegint els cartells informatius exposats en unes oficines del SEPE
Tindran accés a aquest subsidi les persones que no hagin cotitzat prou per cobrar l'atur | Europa Press

Condicions per cobrar aquest subsidi

Per percebre aquest subsidi caldrà complir unes quantes condicions. Exigiran que es faci com a mínim un mes en situació d'atur.

Les rendes que tingui l'interessat han de ser inferiors al 75% del Salari Mínim Interprofessional. En aquests instants queda fixat a 810 euros al mes.

Per tant, si es té algun ingrés per sobre d'aquesta quantitat, la sol·licitud quedaria descartada per part del SEPE. La prestació es pot demanar de forma presencial a les oficines d'aquest organisme públic o a la seva seu electrònica.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Recorden que els que tinguin 52 anys o més tenen la possibilitat de reclamar el subsidi de majors de 52 anys. Per això, cal que es compleixin les condicions necessàries per accedir a la pensió de jubilació excepte l'edat. Cal destacar que es pot percebre fins que s'arriba a la retirada i a més cotitza per a la pensió.

A quant puja l'ajuda?

El subsidi per cotització insuficient permet al beneficiari cobrar com a màxim 10.080 euros. Però al mes només s'ingressaran 480 euros. Es tracta del 80% de l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM).

Dues dones assegudes al sofà i una està animant i sostenint l'altra que està trist i una imatge de diners al costat dret
Es cobraran 480 euros al mes amb aquesta ajuda | Getty Images

En cas que el darrer contracte de treball fos a jornada parcial, les condicions empitjorarien. Es cobraria la part proporcional. Per exemple, els que estiguessin a mitja jornada guanyarien 240 euros.

Per part seva, quant a la durada, es tindran en compte un parell de factors com són l'edat i les seves responsabilitats familiars. En cas de no tenir càrregues familiars, l'ajuda es prolongarà durant 6 mesos si es van cotitzar 6 mesos o més.

Quan el beneficiari compti amb responsabilitats familiars, el subsidi durarà els mesos que es cotitzessin. Si ho va fer durant 6 mesos o més, la durada s'ampliarà a sis mesos, tot i que hi ha la possibilitat de gaudir d'una pròrroga. Arribaria com a màxim als 21 mesos.

Expliquen que es concedeix en períodes de sis mesos. Per tant, per continuar renovant la prestació caldrà continuar complint els requisits que demanen des del SEPE al cap de mig any. Si no, es deixaria d'abonar.