Laurent, l'universitari més jove de la història amb 9 anys

El desembre es gradua de la carrera d'enginyeria elèctrica, que ha cursat sencera en només un any i mig

Laurent Simons és l'universitari més jove del món amb 9 anys
Laurent es graduarà aquest desembre després d'un any i mig a la universitat | CNN

La vida de Laurent Simons corre a pas de gegant. Amb només 9 anys, serà el graduat universitari més jove del món. I el rècord es fa encara més increïble en descobrir que el menor acaba aquest desembre la carrera d'enginyeria elèctrica a la universitat d'Eindhoven (Països Baixos). 

Laurent, belga però d'origen holandès, trenca tots els esquemes en educació. «Abans que ens n'adonéssim, ja havia acabat l'escola primària, després la secundària i ara la universitat», assegura el seu pare en una entrevista a la CNN. Té un coeficient intel·lectual de 145, molt per sobre de la mitjana, i trepitjava la universitat per primera vegada amb només 8 anys.

Comença primària amb 4 anys i als 8 entra a la universitat

Els pares del nen n'estan meravellats: «Els mestres ens deien que era realment brillant i intel·ligent». Però els descobridors de les grans capacitats de Laurent són els seus avis. Van adonar-se'n quan era molt petit; tant, que quan Simons tenia 4 anys ja començava l'escola primària i tot i que el primer any el cursava amb normalitat, a partir del segon començaria una carrera d'alta velocitat del petit que el portaria a arribar a l'institut amb sis anys. I aquí tampoc hi va haver frenada: Laurent es va polir la secundària en només un any i mig.

Un any i mig per acabar una enginyeria

A Laurent només li ha calgut un any i mig per superar una enginyeria. Aquest desembre es graduarà després de començar a estudiar a la universitat el 2018 i superarà així el rècord del nord-americà Michael Kearney, que va acabar la carrera d'Antropologia el 1994 amb 10 anys.

«És una esponja», asseguren els professors, que coincideixen en destacar l'especial facilitat que té el menor per les matemàtiques i les ciències. El director de la universitat holandesa on estudia, Sjoerd Hulsof, assegura que mai havia tingut un alumne tan intel·ligent i que absorbís tants coneixements en un temps rècord.

Les seves passions de nen «normal»

Laurent Simons és l'universitari més jove del món amb 9 anys
Simons cursarà ara un doctorat mentre estudia la carrera de medicina | CNN

Però Laurent no deixa de ser un nen amb les passions i 'hobbies' que això comporta. Mira Netflix, li encanta el món del motor, adora els seus gossos i juga al Fornite. «Quan no li agrada el menjar, pot ser tossut com qualsevol nen de 9 anys», explica la mare, que el defineix com un nen «normal». Recorda però que de petit, s'avorria fent el que se suposa que un nen de la seva edat havia de gaudir. 

Té plans: vol ser metge per ajudar el seu avi

La intel·ligència de Laurent i la rapidesa amb què assoleix el que es proposa fa que no deixi mai de tenir inquietuds i plans. Ara, a un pas de graduar-se com a enginyer, ja pensa en el que vol fer. Cursarà un doctorat, però estudiarà medicina al mateix temps. Diu que vol salvar vides i ajudar al seu avi, que pateix problemes de cor. I segurament ho aconseguirà però, de moment, ja ha fet història.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari