La dona que va predir el coronavirus llança una nova advertència

Té clar que aquesta no serà l'última onada de la pandèmia

Sanitaris amb un pacient a la UCI de l'Hospital de Manresa (Althaia)
L'any 2005 l''experta va predir una pandèmia a escala global | CatalunyaDiari

Hi ha qui considera a Laurie Garret com una mena de profeta científica. Aquesta escriptora i divulgadora americana és coneguda pel seu best-seller, 'The Coming Plage', on ja escrivia sobre una possible pandèmia mundial.

Després de passar per l'Escola de Salut Pública de Harvard, també ha guanyat un Pulitzer per la seva cobertura de l'ebola al Zaire o ha estat consultora de la pel·lícula 'Contagi' de 2011.

Va predir una pandèmia l'any 2005

Però si per alguna cosa és coneguda, és per un article de 2005 a la revista 'Foreing Affairs'. En ell ja advertia de la possibilitat que una pandèmia a escala mundial que suposaria milions de morts i «costos econòmics inimaginables». També parla del tancament del comerç i les fronteres a escala global. Fidel reflex de la realitat que estem vivint avui en dia per culpa del coronavirus SARS-CoV-2.

Molt preocupada per com polítics de molts països comencen a permetre un retorn a l'activitat, afirma que serà difícil que en un futur pròxim es pugui donar per acabada la batalla contra el coronavirus. En paraules seves al 'New York Times', explica que l'única solució definitiva serà trobar una vacuna que sigui realment efectiva. Mentrestant, confirma que seguiran havent-hi onades de coronavirus, i no descarta que aquestes es produeixin durant els pròxims 36 mesos.

Quina és la manera de frenar el virus?

Garret es mostra especialment molesta amb la lenta resposta a molts llocs, posant com a exemple Donald Trump, de qui critica les seves paraules sobre tractaments no provats o curacions absurdes com ingerir productes desinfectants per matar el virus.

Tampoc dubte que la Xina ha amagat informació i que s'ha guardat molt material sanitari que no ha volgut exportar. Tot i això, com molts experts, insisteix a donar una clara solució per aconseguir frenar el virus fins que hi hagi vacuna: les proves. Aquestes són l'única manera ràpida i efectiva de saber qui pot o no tornar a llocs públics o a la feina.


Comentaris

envia el comentari