Primer pla de la cara de Santiago Niño Becerra

L'avís del 'Niño Becerra' sobre les pensions a Espanya que posa els pèls de punta

'Niño Becerra' deixa glaçats els pensionistes amb la seva última predicció

El problema de les pensions està en boca de tothom i ni de bon tros és un assumpte menor a la nostra societat. Molts són els analistes que s'animen a vaticinar quin serà el futur d'aquí als pròxims anys.

La veritat és que no pinta gens bé el futur de les pensions i alguns entesos en la matèria ja han donat la seva opinió sobre el tema. Així, han provocat una incertesa manifesta en els milions de pensionistes que seguirà tenint Espanya d'aquí a unes dècades.

Logo de WhatsAppNOVEDAD WHATSAPP: ¡Pincha aquí para leer GRATIS tus noticias favoritas sobre PENSIONES y AYUDAS en WhatsApp!

De fet, al nostre país, el nombre de pensionistes augmentarà de manera significativa els pròxims temps i aquesta és una realitat. Ja hi ha economistes de renom a Espanya que alerten la població d'un problema que posarà en risc la sostenibilitat a llarg termini.

Un dels experts que sempre posa el focus sobre aquests i altres temes d'índole econòmica no és cap altre que Santiago Niño Becerra.

Primer pla de la mà d'una persona gran amb monedes d'euro i agafant una cartera
L'economista dona la clau del problema de les pensions | Getty Images

 

L'alarmant predicció de 'Niño Becerra' sobre el problema de les pensions

Estem parlant d´un economista de renom que sempre sol parlar clar i que no es deixa portar pel bonisme d´un altre tipus de perfil d´economistes que coneixem tots.

De vegades, les televisions solen recórrer a Becerra perquè ofereixi les claus i les seves perspectives més realistes sobre els problemes econòmics i les possibles solucions a aquests.

Quan no el criden d'algun canal de televisió, Santiago Niño Becerra sempre té un lloc a les seves xarxes socials per incidir en certs temes.

En aquest cas, ha utilitzat el seu compte de Twitter per plantejar una equació sorprenent al problema de les pensions, basat fonamentalment en diverses circumstàncies que no són gens falagueres.

Santiago Niño Becerra parlant i fent gestos amb la mà
'Niño Becerra' s'ha posat seriós i ha vaticinat què passarà en el futur amb les pensions | TV3

 

Apunta les conseqüències d´una realitat demogràfica complicada

'Niño Becerra' analitza per a tots els seus seguidors de Twitter aquest problema i parteix d'una premissa clau. I és que en el tema de les pensions s'espera que augmenti el nombre de pensionistes, passant dels 10 milions actuals als 15 milions per a l'any 2050.

Estem parlant d'una projecció demogràfica a mitjans de segle que posa sobre la taula un desafiament clar per al sistema de les pensions que va decidir analitzar a fons Niño Becerra. En un moment donat, Niño Becerra deixa ben clar les conseqüències que ens pot portar aquesta realitat demogràfica tan complicada.

Niño Becerra assegura que això «restarà tensió a les pensions»

«Penso que les progressives retallades, l'encariment de prestacions de la sanitat pública universal i la insuficiència de renda per contractar pòlisses sanitàries privades faran que l'esperança de vida vagi disminuint acceleradament», deixa anar amb totes les de la llei.

Per tant, 'Niño Becerra' veu una situació realment difícil tot i que pensa que en un moment donat, s'arribaria a una situació sorprenent, fins i tot paradoxal, que podria beneficiar les pensions.

Afirma Becerra que aquesta és una situació tan dantesca amb cada vegada menor esperança de vida i que «restarà tensió a les pensions». Sens dubte, és una manera de veure la situació força controvertida. Amb tot, trenca amb les idees més tradicionals i les solucions més comunes pel que fa al tema de les pensions.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

El que posa sobre la taula un economista com 'Niño Becerra' és que els sistemes de salut pública aniran a pitjor i considera igualment que els recursos per accedir a assegurances sanitàries privades seran cada vegada més escasses. Això impactarà positivament en el futur financer de les pensions.

Una previsió que, sens dubte, ha deixat amb el peu canviat els milers de seguidors que suma Niño Becerra al seu compte de Twitter.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!