Manuel Hernández, el president de la Plataforma Nacional per la Defensa del Transport

El líder dels transportistes revela quan acabarà la vaga

Manuel Hernández s'ha reunit amb la ministra de Transports

Des de l'inici de la guerra entre Rússia i Ucraïna, Espanya viu un autèntic calvari. Cal destacar que no és res comparat amb el que estan patint en ple conflicte bèl·lic, però el nostre país es troba en una situació realment crítica.

Mai hauríem pensat que el conflicte iniciat per Vladímir Putin esquitxaria tant Espanya, però la veritat és que ho ha fet, i molt. El sector més afectat ha sigut, sens dubte, l'econòmic.

Imatge dels vaguistes de transport.
La Plataforma Nacional per la Defensa del Transport segueix en peu de guerra | Europa Press

El possible desproveïment als supermercats, provocat per la vaga de transportistes, està sembrant el terror a tot el país. No obstant això, sembla que ja se sap quan acabarà aquesta situació.

Manuel és la veu de tots els camioners

El president de la Plataforma Nacional per la Defensa del Transport es diu Manuel Hernández i és l'home en qui els transportistes dipositen totes les seves esperances. I és que és el responsable de transmetre els pensaments i els drets dels camioners.

De moment, sembla que està fent una tasca excepcional, ja que el govern espanyol necessita urgentment que els transportistes tornin a treballar. Això vol dir que poden estirar més la corda per a reclamar algunes condicions.

Ja fa aproximadament dues setmanes que va començar la vaga de transportistes, i de moment sembla que això no s'acaba. En una entrevista, Manuel Hernández va assegurar que no s'acabarà «fins que el govern no s'assegui a negociar per a evitar les pèrdues de feina». A més, exigeix «que s'escolti la veu dels treballadors».

La pujada d'impostos, com la del preu dels combustibles, ha suposat un cop molt dur als camioners, a qui no els ha quedat més remei que fer vaga. Al principi, ningú donava importància a aquest succés, però les autoritats han decidit intervenir en l'assumpte immediatament.

La primera reunió va acabar en fracàs

Divendres passat, va tenir lloc una reunió entre Manuel Hernández i la ministra de Transports, Raquel Sánchez. Lamentablement, les negociacions pactades no van arribar a bon port, i els camioners segueixen sense treballar.

El líder dels transportistes ha apuntat que l'acord entre les patronals i el govern no els serveix.¡, ja que, entre altres aspectes, no tenen en compte les exigències dels treballadors autònoms.

Mentre aquesta aturada continuï, els supermercats seguiran patint escassetat en alguns productes. De moment no hi ha res confirmat, però el pas del temps podria marcar el temut desproveïment dels aliments.

Manuel Hernández indica quan s'acabarà la vaga

El defensor dels interessos dels camioners ha assegurat que només hi ha una condició que, si es compleix, es posarà fi a la vaga. Després de dues setmanes, ens trobem al punt d´inflexió d'aquest contratemps.

Fotomuntatge d'una nevera mig buida en un supermercat i un camió
La vaga de transportistes podria desembocar en un desabastiment de productes | Catalunya Diari

Creu que és just que hi hagi un decret que impedeixi contractar per sota del preu de cost. Si el govern acaba complint aquest requisit, els transportistes tornaran a recórrer el país portant aliments i altres productes a tot arreu.

Sigui com sigui, Manuel Hernández anima els camioners a seguir a «no tirar la tovallola a l'última empenta». A través de les xarxes socials, assegura que les autoritats «tornaran a trucar aviat».

Quan se li ha preguntat què opinava sobre la baixada de 20 cèntims per litre de gasolina que ha establert el govern, Hernández ha donat una resposta bastant polèmica. Opina que aquest descompte només és una «almoina» i que no és rellevant.