Lidl retira un dels seus productes més venuts i quotidians a les cuines catalanes

Es tracta de l'orenga de la marca Kania, que s'ha deixat de vendre un dels lots per contenir alcaloides tòxics

Lidl inverteix tres milions d'euros en una nova botiga a la Bisbal d'Empordà
Lidl ha hagut de retirar l'orenga de la marca Kania per la presència d'alcaloides pirrolizidínics, un component tòxic | LIDL

Lidl ha anunciat la retirada d'un dels seus productes més quotidians: l'orenga. Segons un comunicat al seu lloc web, Lidl Espanya ha hagut de retirar del mercat els lots de l'espècie, de la marca Kania. A més, la cadena demana que no es consumeixi i es retorni la «Kania Orenga, 7,5 g amb data de consum preferent 07/2022 i el nombre de lots LA91832 i LC91834 del proveïdor WEIAND GmbH».

Les xarxes socials estan alertant constantment dels perills per a la salut de consumir aquesta orenga que es comercialitza a Lidl, perquè segons ha informat, «en controls interns, s'ha detectat un valor elevat d'alcaloides pirrolizidínics», que podria arribar a ser tòxic. «Els alcaloides són components vegetals procedents de plantes no desitjades que creixen al costat dels cultius i no s'han separat correctament durant la collita. Aquests poden provocar afeccions hepàtiques en cas d'ingesta prolongada», comunica Lidl.

Els altres lots i productes de Kania estan en perfecte estat

Consegüentment, la cadena alemanya ha retirat els lots esmentats de la venda i sol·licita a tots els clients que els retornin en qualsevol establiment —es reemborsarà el preu de compra sense necessitat de presentar el tiquet. Cal dir que, tal com explica Lidl, la presència d'aquesta substància tòxica no afecta els altres productes de la marca Kania ni cap altre lot.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari