LaLiga es posiciona a favor del Barça i assegura que el contracte de Messi continua «vigent»

L'organisme diu que no autoritzarà la marxa del jugador a un altre club «si no ha abonat prèviament la clàusula de rescissió»

Leo Messi durant un entrenament amb el FC Barcelona
LaLiga manté que el contracte de Leo Messi amb el FC Barcelona continúa vigent. | FC Barcelona

Nou capítol en el serial que des del passat dimarts protagonitzen Messi i el Barça. LaLiga ha anunciat aquest diumenge que, després d'analitzar el contracte de Leo Messi amb el FC Barcelona, dona la raó al club blaugrana en el contenciós que mantenen totes dues parts i ha remarcat que el contracte entre ambdues parts continua «vigent», afegint que no autoritzarà la marxa del jugador a un altre club «si no ha abonat prèviament l'import de la clàusula de rescissió», xifrada en 700 milions d'euros.

Segons el comunicat que ha fet públic aquest diumenge, després d'estudiar les «diferents interpretacions publicades en els últims dies en diferents mitjans de comunicació» i concloure que «algunes d'elles són contradictòries entre si», LaLiga ha decidit emetre un text per aclarir la situació contractual entre Messi i el FC Barcelona, «una vegada analitzat el contracte del jugador amb el seu club» dipositat davant la Liga.

El contracte de Messi amb el Barça «es troba actualment vigent»

En aquest sentit, l'organisme explica que «el contracte es troba actualment vigent i compta amb una clàusula de rescissió aplicable en el supòsit que Lionel Andrés Messi decidís optar per l'extinció unilateral anticipada d'aquest, d'acord amb l'article 16 del Reial Decret 1006/1985, de 26 de juny, pel qual es regula la relació laboral especial dels esportistes professionals».

És per això, que l'organisme ha avisat que «en compliment de la normativa aplicable, i seguint la conducta que correspon en aquests supòsits, LaLiga no efectuarà el tràmit de visat previ de baixa federativa al jugador si no ha abonat prèviament l'import d'aquesta clàusula». 

D'aquesta manera, l'organisme presidit per Javier Tebas avala la versió del club blaugrana i nega la del jugador argentí, que aquest diumenge no s'ha presentat a les proves PCR realitzades a la primera plantilla, en entendre que el seu contracte amb el club blaugrana ha expirat. Caldrà veure ara com evolucionen els esdeveniments entre Messi i el Barça, en una setmana en què l'equip inicia la pretemporada.


Comentaris

envia el comentari