El president de la Generalitat, Quim Torra, amb mascareta, durant una reunió del Consell Executiu

Torra ordena als Mossos «màxima severitat» davant dels incompliments de les mesures contra la Covid-19

El president de la Generalitat veu com «actes d'insolidaritat» les festes il·legals que se celebren, a més, sense mesures de seguretat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat «màxima severitat» als Mossos d'Esquadra davant de «qualsevol incompliment de les normes de prevenció contra la Covid-19». Torra ha fet aquest anunci després que aquest cap de setmana la policia catalana hagi desallotjat almenys dues festes il·legals sense mesures de seguretat: una a Sants, amb 160 persones, i una altra a Viladecans, amb un centenar més.

Sobre aquestes festes il·legals desmantellades pels Mossos, el president Torra ha dit, en una piulada, que «això no és una festa, és un acte d'insolidaritat que va contra els esforços de tots». Així mateix, el president de la Generalitat ha afegit que el risc de rebrot ha arribat a 200 i, per tant, és «molt alt».

La primera intervenció dels Mossos, amb el suport de la Guàrdia Urbana de Barcelona, es va fer en una nau industrial abandonada de la Zona Franca, on van desallotjar 160 persones, que van ser sancionades. Així mateix, la policia catalana ha desmantellat aquesta passada matinada una altra trobada a Viladecans, on s'ha denunciat 95 persones que s'havien concentrat per consumir alcohol en un aparcament.

La 'celebració' de la Festa Major de Vilafranca

A banda d'aquestes dues festes il·legals, aquest cap de setmana també s'han fet virals a través de les xarxes socials les imatges de centenars de persones que celebraven la Festa Major de Vilafranca del Penedès, tot i haver estat suspeses per l'Ajuntament del municipi, sense mascareta ni mantenir la distància de seguretat. 

Torra va demanar a la ciutadania «no oblidar les mesures de seguretat» com la distància i la mascareta durant les festes majors. En una piulada, el president va dir que sap «la il·lusió» que fan les festes populars, però que «a tota hora i a qualsevol lloc» cal protegir-se. «Si us plau, ens juguem l'any aquests dies», va dir.