Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb una dona introduint la targeta de crèdit en un caixer automàtic i un cercle amb una mà agafant diversos bitllets d'euro

El límit que no has de superar quan ingressis diners pel caixer a Espanya

Des d'Hisenda posen el punt de mira als diners en efectiu, ja que hi ha quantitats que no pots sobrepassar

L'efectiu sembla que perd cada cop més força. Tot i això, encara són milions les persones que el segueixen utilitzant per fer les seves operacions diàries. Per aquest motiu, s'han establert certs límits a l'hora de treure i ingressar al caixer.

Així ho recorden des del Banc d'Espanya, que indiquen que aquests límits es van posar amb l'objectiu de prevenir certs delictes, com el frau o el blanqueig de capitals. Conèixer aquests límits és vital quan vagis a operar al caixer.

Aquest és el límit per ingressar diners al caixer

De manera general, se sol parlar del límit a l'hora de retirar diners en efectiu del caixer. No obstant això, també cal tenir en compte que hi ha limitacions quan s'ingressarà a partir de certa quantitat.

Tot i que no hi ha un límit exacte per ingressar diners al caixer, els moviments poden ser investigats per l'Agència Tributària quan superen els 3.000 euros.

Com a punt a tenir en compte, des del banc controlen, sobretot, els ingressos de bitllets de 500 euros, per la baixa freqüència i per evitar possibles fraus.

També hi ha límit a l'hora de treure diners

Com dèiem, també hi ha límits per treure diners. En aquest cas, la xifra màxima que es pot retirar d'una vegada sense que l'Agència Tributària sospiti està situat en 3.000 euros, com indiquen des de CaixaBank.

Per treure més de 3.000 euros, cal donar un justificant a l'entitat amb l'import a treure. Després, el banc notificarà a Hisenda i al Banc d'Espanya el motiu d'aquesta retirada.

Altres límits a tenir en compte

Els dos límits anteriors són els més importants perquè les operacions d'ingressar i treure diners són les més habituals. Tot i això, la Llei 11/2021 de 9 de juliol, de mesures de prevenció i lluita contra el frau fiscal, en recull també d'altres.

Passa, per exemple, a l'hora de viatjar amb efectiu al país i a l'estranger. És obligatori declarar els diners en diversos casos. Si aquest import és "igual o superior a 10.000 euros en cas de sortida o entrada" al país, o "100.000 euros" si es mourà per territori nacional.

Estan exempts de presentar aquesta declaració aquelles persones físiques que actuïn per compte d'empreses i que estiguin autoritzades i inscrites pel Ministeri d'Interior per fer activitats de transport professional de fons o mitjans de pagament.