Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d'un porquet guardiola amb una mà ficant una moneda i una altra imatge de dues persones grans assegudes en un sofà mirant papers i dues emoticones, un d'un moneder i un altre d'un tick verd

La pensió a què tens dret amb un sou de 1.800 euros

La quantia final dependrà de la situació personal de cada treballador, aquesta es calcula segons les cotitzacions

Més de 6 milions de persones gaudeixen a Espanya de la pensió de jubilació. Així ho indiquen les darreres dades de la Seguretat Social. Per aquest motiu, són moltes les persones que es pregunten quant cobraran depenent del sou actual.

Des de l'organisme públic compten amb una calculadora, com a simulador de jubilació, per anar fent-se a la idea de quin serà el resultat final. Per calcular la quantia, cal tenir en compte diferents factors.

Un dels primers factors que cal tenir en compte per saber quina quantitat exacta cobrarà de pensió un treballador és la nòmina actual. De nou, cal recolzar-se en les dades per fer un càlcul mitjà, tal com s'explica a Las Provincias.

En els últims anys, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el salari mitjà al nostre país se situa en 1.822 euros. Tenint això en compte, és més senzill fer un càlcul aproximat.

La quantia de la pensió canviarà segons el treballador

Un altre aspecte que cal saber és que la Seguretat Social fa cada càlcul de manera personalitzada. Tot i que diversos treballadors ingressin quantitats semblants, l'import final de la pensió dependrà de cada situació.

Base reguladora

El primer que es fa és calcular la base reguladora. Aquesta neix de dividir limport de la base de cotització durant el mes anterior a la pensió entre el nombre de dies de cotització.

Després, a aquest percentatge se li aplica el coeficient per l'efecte de la inflació dels mesos esmentats, a excepció dels darrers dos anys.

Període de cotització

Pel que fa al període de cotització per beneficiar-se d'una pensió, és de 15 anys. Amb aquest període treballat, el sol·licitant podrà cobrar només el 50% de la quantia que correspongui.

A partir d'aquesta, es va sumant un 0,21% per cadascun dels 49 mesos següents. Després, se suma un 0,19% per cadascun dels 209 mesos següents. Per arribar al 100% de la pensió, el període cotitzat ha de ser de 36 anys i 6 mesos.

Aquesta és la pensió que cobrarà un treballador amb un sou de 1.800 euros

En aquest sentit, tenint com a base la xifra del salari mitjà, situada en uns 1.800 euros, els treballadors que cobrin aquest sou podran accedir a una pensió d'uns 1.543 euros al mes, segons calculen a Las Provincias.

A aquesta dada, però, caldria aplicar-li la suma d'altres coeficients personals, per la qual cosa la quantia final pot variar força segons el cas personal del treballador en qüestió.