La consellera Alba Vergés i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon

Pas enrere en les trobades familiars: es limiten a 4 persones en espais tancats

Fins ara es permetien les trobades d'un màxim de fins a sis persones

El Govern de la Generalitat, més enllà d'aixecar el confinament comarcal a Catalunya, ha anunciat una nova limitació social. A partir del 26 de març —i durant tota la Setmana Santa— les trobades familiars i socials es limitaran a un màxim de quatre persones en espais tancats —excepte si són convivents—, i en espais privats no es permetran reunions fora dels convivents. Així ho ha anunciat el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, seguint els criteris fixats ahir en el Consell Interterritorial de Salut, durant una compareixença aquest migdia per informar sobre els acords del Procicat.

Cal recordar que fins ara el nombre màxim de persones que es podien reunir en un mateix espai era de sis. En aquesta mateixa línia, però, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha comentat: «No podem interpretar que aquest augment de mobilitat vulgui dir un augment de trobades socials». Vergés també ha afegit que «no ens podem moure per tot arreu a fer-ho tot, ho hem de fer amb cautela».

Els controls de mobilitat s'adaptaran a les noves restriccions

Durant la seva compareixença, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que els Mossos d'Esquadra i les policies locals mantindran els controls de mobilitat a tot Catalunya, adaptant-los, això sí, a les noves restriccions que entraran en vigor el pròxim dilluns, quan es permetran trajectes entre comarques dins de la mateixa bombolla de convivència.

En aquest sentit, Sàmper ha assenyalat que els cossos policials podran demanar als viatgers declaracions d'autoresponsabilitat i certificats de convivència en els controls establerts a la xarxa viària catalana. El comissari dels Mossos, David Boneta, ha destacat que també es mantindran els controls en estacions d'AVE i als punts limítrofs amb altres comunitats autònomes.