Una línia de tempestes creua part de Catalunya aquest dimarts al vespre

Les precipitacions han arribat per Ponent i estan sent més intenses del que s'esperava, sobretot a Tarragona. La pluja anirà avançant ràpidament cap a llevant

Una línia de tempestes està avançant aquest dimarts al vespre de Ponent cap a llevant a molts punts de Catalunya. Les més intenses estan tenint lloc a les comarques de Tarragona, on s'ha format una 'torbonada', és a dir, un arc de fortes tempestes,  que avança de ple cap al Camp de Tarragona. Amb el pas de les hores, arribaran gran part del territori, tot i que no plourà de la mateixa manera a tot arreu. 

Destaca especialment  la intensitat amb què cauen les precipitacions, ja que, per exemple, a punts com Torroja de Priorat han caigut 2,5 l/m² en tan sols un minut, mentre que a Riudoms, al Baix Camp, també han caigut més de 2 litres en el mateix període de temps.  La 'torbonada' creua de forma molt ràpida i no deixa grans quantitats de precipitació, cosa que és bona notícia, ja que, si estigués més estàtica, causaria greus problemes per allà on passa. Les tempestes també porten associats forts cops de vent sobtat que han arribat als 65 km/h al Pantà de Siurana, al Priorat, així com alguns grans de calamarsa.

La previsió és que, al llarg de les properes hores, la banda de pluges vagi avançant cap a les coamrques de Barcelona i Girona, si bé és probable que es vagin debilitant. No obstant, les tempestes encara podran caure encara amb intensitat a qualsevol punt,  també a l'àrea metropolitana de Barcelona.  

Un llamp vist des de Reus aquest vespre
Un llamp vist des de Reus aquest vespre | Tony

 

Línia de tempestes inesperada

La línia de tempestes que està creuant aquest vespre de dimarts per diversos punts de Catalunya ha estat inesperada. Inicialment, la previsió era que les precipitacions creuarien tot el territori de Ponent a llevant entre la tarda i la nit de dimarts, però havien de ser més febles. Finalment, les xàfecs s'han reactivat i estan deixant forts patacs d'aigua. 

Tot plegat passarà de forma molt ràpida, ja que de matinada pràcticament no quedaran pluges enlloc i dimecres esperem una jornada molt més tranquila amb sol que s'acabarà imposant a la majoria de comarques.