Imatge d'una sortida de sol a Llafranc, Baix Empordà

Clara millora del temps aquest dimecres

El sol s’imposarà a gran part de Catalunya i les temperatures pujaran. Quedaran força núvols al nord de Lleida, on no es descarten alguns plugims poc importants

Les pluges s’agafen unes hores de festa i aquest dimecres tindrem una treva en el temps amb força sol en general. No obstant, el front que ens ha creuat el vespre de dimarts i que ha deixat fortes tempestes a molts punts amb calamarsades i alguna pedregada farà que, encara durant la nit i matinada, puguin caure xàfecs en alguns punts, especialment al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, per on acabaran marxant de matinada. L’ambient serà més agradable a migdia.

Durant el matí de dimecres encara hi haurà restes de núvols arreu i boires a l’interior que aniran a menysi s’acabarà imposant el sol en general en el dia de temps més tranquil i radiant després de moltes jornades de núvols i pluges. No obstant, quedaran força núvols a la cara sud del Pirineu de Lleida i zones properes, on no es descarta algun plugim, mentre que a Ponent hi seguiran arribant bandes de núvols poc importants.

Com que farà més sol, les temperatures també podran pujar amb més ganes. De fet, les màximes es mouran entre els 14º i els 19º en general amb un ambient agradable al centre del dia. Tot i així, a punts de l’interior i a muntanya els valors es situaran entre els 10º i 15º, més baixos inclús a punts del Pirineu. El vent bufarà amb algun cop moderat o fort al litoral de component oest/sud-oest.

Fins quan durarà la treva de les pluges?

Tot sembla indicar que la calma meteorològica s’allargarà també dijous, tot i que al llarg del dia aniran augmentant els núvols i a la tarda quedarà força ennuvolat en general per l’arribada d’un altre front. Les temperatures es mantindran força agradables al migdia al litoral i prelitoral, mentre que la nit serà més freda per l’absència de núvols. 

Nous xàfecs de cara a divendres

Un nou front portarà més pluges a Catalunya de cara a divendres. Ni molt menys seran importants, però durant el dia, especialment al matí, pot ploure a diverses comarques de forma més aviat feble, especialment de la meitat oest del territori. Les temperatures tiraran una mica avall. Tot plegat anirà a la baixa de cara a la tarda i vespre.

El cap de setmana es presenta força tranquil. Dissabte dominaria més aviat el sol, mentre que diumenge arribarien alguns plugims o xàfecs passatgers  que no comportaran més conseqüències. Les temperatures es mantindran força agradables al centre del dia i, si les previsions s’acaben complint, la propera setmana podríem tenir valors força alts per l’època.