Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La neu arriba a París en ple novembre

La nevada ha estat breu i feble i s’ha convertit ràpidament en aigua a la capital francesa. No obstant, en altres zones properes l’episodi ha estat una mica més destacat

Neu a Disneyland París aquest dimarts
Neu a Disneyland París aquest dimarts | @SatkunarasaSiv1 2 hFa 2 hores

 

Aquest any 2018 no ens deixa ni una pausa pel que fa a la meteorologia i, mentre gran part d’Europa té temperatures relativament normals per l’època o una mica més altes, a França un embossament d’aire molt fred ha portat aquest dimarts, 20 de novembre, la primera nevada a cotes baixes de la temporada a en ple novembre que també ha arribat a París.

No és extraordinari veure neu algun any en aquesta època a la capital francesa, que es troba per sota dels 100 metres sobre el nivell del mar, però no deixa de ser força sorprenent que nevi a París a aquestes alçades. La ciutat ciutat no s'ha tenyit de blanc, però s'ha pogut veure la imatge dels  flocs de neu caient a llocs tan emblemàtics com ara la Torre Eiffel, el Sagrat Cor o l'Arc de Triomf. 

No ha estat ni molt menys una nevada destacable. Les previsions indicaven entre 1 i 3 centímetres de neu a la ciutat de París entre aquesta nit i matí, però la realitat ha estat que s’han vist caure durant força estona flocs de neu que no han acabat agafant al terra, ja que la temperatura era positiva i s’ha acabat convertint en aigua. 

En canvi, en altres zones properes dins de l’Île-de-France, la zona de París, si que han vist més neu, com ara al parc de Disneyland. També ha nevat amb més ganes a regions com ara Auvergne Rhône-Alpes o l’àrea de Lió, mentre que la neu pot arribar a Normandia també. En zones elevades es poden arribar a acumular  fins a 10 centímetres i s’ha llançat sal per moltes carreteres. Aquestes són les imatges més destacades de la neu a cotes baixes a França aquest dimarts:

 

Mapa de l'embossament d'aire fred sobre França aquest dimarts
Mapa de l'embossament d'aire fred sobre França aquest dimarts | GFS

 

Neu primerenca aquesta tardor

La neu ha arribat ben d’hora a França aquest any 2018, si bé no ha estat una nevada important i les acumulacions només seran més grans a zones elevades. No obstant, és destacable que l’ambient d’hivern hagi arribat tan d’hora en aquesta zona, però les previsions indiquen una pujada clara de les temperatures els propers dies. 

Tot plegat arriba després que al Pirineu i en zones del nord d’Espanya s’hagi vist nevar a cotes baixes a finals d’octubre i a principis de novembre. Unes situacions que donen fe de l’any excepcional que estem tenint a nivell meteorològic a tot Europa.