Pla tancat d'un agent dels Mossos d'Esquadra demanat la documentació a una conductora

El poble de Catalunya que està 'confinat' amb controls policials a tot el voltant

L'Ajuntament celebra la resposta ciutadana en un municipi amb més de 150 casos de covid-19

L'Ajuntament de Linyola (Pla d'Urgell) demana a la població que eviti «desplaçaments innecessaris» fora del municipi amb l'objectiu de frenar el brot de covid-19 que afecta més de 150 veïns, segons fonts municipals. Coincidint amb el primer cap de setmana de confinament comarcal, els Mossos d'Esquadra han començat a realitzar controls als accessos de la població que s'allargaran durant tot el cap de setmana. Serveixen per vigilar que la gent no canviï de comarca i també per recomanar als veïns del poble que es desplacin només per motius de feina o de força major. L'alcalde de Linyola, Àlex Mases, s'ha mostrat satisfet amb la resposta de la població per intentar frenar el brot però diu que és aviat per «cantar victòria».

L'Ajuntament recomana a la ciutadania que eviti sortir del poble

Tot i no haver-hi una ordre específica a Linyola que impedeixi la mobilitat comarcal, l'Ajuntament recomana a la ciutadania que eviti sortir del poble. L'objectiu és reduir al màxim la mobilitat dels veïns i impedir que el brot de covid-19 declarat aquest dimarts s'estengui a altres pobles del Pla d'Urgell. Per aconseguir que aquestes recomanacions siguin «efectives» des de la «capacitat i potestat municipal», l'alcalde Àlex Mases ha explicat que mantenen contacte amb Mossos d'Esquadra i el Procicat.

En aquest sentit, els Mossos d'Esquadra faran controls als diversos accessos que té la població. Un d'aquests s'ha fet aquest dissabte al matí a l'entrada sud. Una patrulla d'agents ha aturat els vehicles que entraven i sortien del poble per preguntar-los d'on venien i cap a on es dirigien i també per recomanar que no sortissin del poble si no és per motius de treball o de força major. Bona part dels conductors han estat veïns que anaven o venien de treballar.

De fet, Mases s'ha mostrat satisfet amb la resposta del veïnat per intentar frenar el brot i ha assegurat que la mobilitat dels veïns, tant a dins com fora del poble, s'ha reduït considerablement durant la darrera setmana. També ha afegit que el fet que la gran majoria dels bars i restaurants del poble també hagin abaixat la persiana almenys fins dilluns ha fet frenar l'activitat social.

«Arriben bones notícies de gent que s'estabilitza però no podem cantar victòria»

«Insistir que cal continuar ferms aquest cap de setmana i a principis de la setmana vinent perquè ho estem fent bé», ha indicat Mases, que ha indicat que en aquests moments el municipi continua sumant positius als més de 150 casos ja anunciats pel consistori. Tot i així, ha recordat que encara s'està a l'espera de conèixer els resultats de les 275 proves PCR que es van fer aquest divendres a l'entorn escolar del municipi. També ha afegit que hi ha una desena de veïns hospitalitzats amb diferents graus d'afectació. «Arriben bones notícies de gent que s'estabilitza però no podem cantar victòria perquè hi ha molta gent afectada i amb símptomes», ha indicat. Tot i així, es mostra convençut que si el municipi es «manté ferm i tothom actua amb responsabilitat», el brot es podrà «vèncer el més aviat possible».