Imatge d'una persona hidratant-se en plena onada de calor del 2022 a Sevilla.

El petit poble català que registra avui la temperatura més alta de tot Espanya

Es tracta de Llagostera, al Gironès, on s'han superat els 35 graus

S'acaba l'agost i comença l'època de màxim contrast. Mentre 14 comarques estan en alerta aquesta tarda per pluges i Calamarsa, a la demarcació de Girona es viu una situació diametralment oposada. I és que aquest dilluns, 29 d'agost, s'hi esperen màximes per sobre dels 35 graus. 

Sense anar més lluny, aquest mateix migdia s'ha registrat la màxima més alta de tot l'Estat espanyol a Llagostera, a la comarca del Gironès. Segons el Meteoclimàtic, a la població del Gironès s'han arribat a registrar els 35,3 graus i ha estat al punt de les 14:00 hores del migdia la temperatura més alta de tota la península. 

Cal destacar, però, que al punt de les 15:00 hores la temperatura que registra Llagostera és de 34,6 graus i que el sorpasso l'ha protagonitzat La Batllòria, al Vallès Oriental, que registra ara una màxima de 34,8. 

A Sant Gregori, també a Girona, s'hi registren al punt de les 15.00 hores els 34, 5 graus. 

Dia de màximes a Girona

I és que per aquest dilluns el Servei Meteorològic de Catalunya manté l’avís per calor amb perill moderat entre les dotze i les sis de la tarda. Preveuen, de fet, una pujada de les temperatures al voltant dels 35 graus o per sobre a les comarques de Girona. Això sí, la situació serà ben diferent a la zona del Ripollès o Puigcerdà, on les temperatures seran més baixes. 

Xàfecs a les Terres de l'Ebre i de Ponent 

Cal destacar que la situació és ben diferent també a les Terres de l'Ebre i a Lleida. S'hi esperen xàfecs a punts del terç oest del país i en són de probables a la resta de la meitat oest.

En general seran entre febles i moderats, puntualment forts, i acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, localment abundants. Els xàfecs aniran sovint acompanyats de tempesta i localment de fenòmens de temps violent.